tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Nielsen framme i semi i Wimbledon

Frederik Nielsen och hans dubbelpartner Joe Salisbury, Storbritannien, är framme i semifinal i Wimbledon. Paret spelade strålande dubbel i tisdagens kvartsfinal och besegrade Jan-Lennard Struff, Tyskland/Ben McLachlan, Japan, med 7-6, 4-6, 7-6, 7-6. Matchen på bana 2 blev en jämn historia, men Nielsen/Salisbury visade styrka och vann tre av seten i tiebreak. Nielsen/Salisbury fick wildcard till turneringen, men har nu fyra raka segrar.
  - Alla par kan gå hela vägen, det är så jämnt i dubbel och speciellt på gräs. Så alla har chansen, och vi har lika stor chans som alla andra, sa Nielsen till dr.dk efter segern i åttondelen mot det colombianska paret Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.
  I semifinalen väntar Raven Klaasen, Sydafrika/Michael Venus, Nya Zeeland, som besegrade Jamie Murray, Storbritannien/Bruno Soares, Brasilien, i en maratonmatch som varade i fyra timmar och 15 minuter.
  Det är kanske dags för en ny skräll? 2012 chockade Nielsen och dubbelpartnern Jonathan Marray, Storbritannien, tennisvärlden när de tog hem Wimbledondubbeln. Det var första gången i den anrika turneringens historia som ett wildcard-par vann Wimbledon.

nielsen
Joe Salisbury och Frederik Nielsen är klara för semifinal i Wimbledon.

Spelprogram Wimbledon här.
Livescore här.

Nielsen/Salisburys matcher i dubbelturneringen
Första omgången: Julien Benneteau/Adrian Mannarino, Frankrike, 6-4, 1-0 ret.
Andra omgången: Edouard Roger-Vasselin, Frankrike/Rohan Bopanna, Indien, 6-4, 7-6, 2-1 ret.
Tredje omgången: Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, Colombia, 5-7, 7-6, 6-3, 7-6
Kvartsfinal: Jan-Lennard Struff, Tyskland/Ben McLachlan, Japan, 7-6, 4-6, 7-6, 7-6

/ JW

lupinia-124px
elite_j