tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Tim och Vince till Italien – Ervin till Rumänien


Fair Play-spelarna Tim Göransson och Ervin Eleskovic arbetar hårt för att etablera sig på ATP:s challengertour. Challengertävlingarna utgör mellannivån inom proffstennisen – betydligt tuffare än Future-tävlingarna och snäppet under ATP-turneringar (såsom Stockholm Open och Båstad) i status.

Ervin Eleskovic och Fair Play-tränaren Niklas Fjeldstad har redan tillbringat två veckor i Östeuropa, på challengers i Kosice, Slovakien och Bytom, Polen. I Slovakien vann Ervin kvalspelet, samt nådde kvartsfinal i dubbel tillsammans med Michael Ryderstedt från Kungliga. I Polen övertygade han stort i spelet, men hade oturen att stöta på österrikaren Andreas Haider-Maurer (ATP #221), som spelade kval bara för att han inte anmält sig i tid till turneringen. Man får gissa att han i sista sekund bestämt sig för att avstå Wimbledon-kvalet. Ervin hade dock greppet om österrikaren i första set, men kunde inte knyta ihop, och föll 5-7, 1-6.

– Ervins spel ser lovande ut, och det är bara att bita ihop och slita vidare, så kommer flytet förr eller senare, säger Niklas Fjeldstad.

Ervin åker vidare till Constanta, Rumänien där kvalspelet inleds på lördagen. Denna vecka utan tränare, eftersom Niklas kuskar vidare mot två internationella damtävlingar i Sverige tillsammans med Kristina Andlovic.

Tränarhjälp kommer dock Tim Göransson att ha, som i samband med challengern i Reggio Emilia, Italien, inleder ett samarbete med malmöprofilen och Davis Cup-spelaren Andreas Vinciguerra. (Läs mer om deras samarbete här.)

Tims kvalspel i Italien inleds också på lördagen. Senaste resultaten från challengertouren finns på atptennis.com.ervin_bytom
Ervins östeuropeiska resa fortsätter

wilson-ny
dunlop-logo