tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens


2011
2010
2009
2008
2007
Lång Fair Play-vecka i Swedish Open 1-9/7


Onsdagen 9/7

Den andra seedade spanjoren var för svår för Ervin Eleskovic i den andra omgången av Swedish Open och dessutom hade Ervin rejäla besvär av en ljumske, som gjorde att han gav upp vid ställningen 0-6,2-4. Ervin skall ändå vara otroligt nöjd med sin insats i tävlingen och nu behöver han givetvis några dagars vila och kurering av sin ljumske.

- Det var synd att han inte kunde ge 100%, men man hade det på känn innan matchen. Dessutom var det extra tråkigt eftersom dubbel-lottningen såg bra ut, sa Fair Plays elitansvarige tränare Niklas Fjeldstad.

På måndag kommer den nya rankingen och då kommer Ervin att ha stigit till ca 460 i världen. On the move....

Läs mer här och här.

Tisdagen 8/7

Ervin ställdes mot italienaren Filippo Volandri, som bl a förra året gick till åttondelen i Paris och var i semi i Masters-tävlingen i Rom (efter att ha slagit världsettan Roger Federer med 6-2,6-4) samt semi i Swedish Open. Ervin storspelade i båda seten och vann helt rättvist med 6-4,6-4. Ervin spelade sitt eget spel och blev inte tagen av stundens allvar. Hans fokusering var 100 %. Ervin utnyttjade sina chanser i Volandris serve och servade bra med 62% första servar som gick in och 9 serve-äss.

Det skall också noteras att Volandris ranking var så högt som 25 i juli förra året, men att han nu är nere på 125:e plats. Detta skall jämföras med Ervins ranking som är nr 543.

I nästa match väntar den andraseedade spanjoren Fernando Verdasco (ATP#13) och Ervin har säkrat 5400 Euro  och 15 ATP-poäng. Man kan konstatera att Ervin kan spela helt utan press i nästa match mot denna duktige spanjor. Ervins ranking hoppar nu ändå upp till ca nr 460 på världsrankingen vid ev. förlust. Vid vinst - det kommer i så fall bli härligt och få räkna på det....

Läs mer här, här och här

Tim Göransson förlorade tyvärr i huvudtävlingen i Swedish Open mot Mikael Ryderstedt med 1-6,2-6 utan att riktigt komma upp i normal standard. - Jag hade ett antal gamebollar i första set som jag brände och det kändes som om jag aldrig riktigt kunde slappna av. Nu tar jag nya tag och kommer att jobba hårt för att kunna ta bollen tidigare i duellerna, sa Tim efter matchen. Läs mer här.

Söndag 6/7

Tim Göransson föll efter ett mycket bra första set mot den högt rankade österrikaren Daniel Koellerer (ATP #141)med 6-7,1-6 i kvalfinalen, men har ändå kommit in i huvudtävlingen tack vare ett s k luckyloser. Strålande!

Lördag 5/7

Tim Göransson imponerade i öppningsmatchen i kvalet efter seger mot Robert Gustafsson med 6-1,6-2. - det är skönt att vinna så pass enkelt eftersom jag var lite nervös och nu kan jag spela helt utan press, sa en glad och lättad Tim Göransson efter matchen.

 

Torsdag 3/7

Tim Göransson och Ervin Eleskovic möttes i gruppfinal i Båstad och Ervin vann med 6-2,6-2 efter bra spel i den sk WC-turneringen. I finalen ställdes han mot duktige Mikael Ryderstedt (ATP #308) och vann med 0-6,7-5,6-2 och Ervin hade verkligen marginalerna på sin sida. Underläget 0-6,4-5 och 0-30 i egen serve och tillika andra serve var inget drömläge precis. Trots detta så vände Ervin skutan och vann och gjorde ett lysande avgörande set. Detta innebär att Ervin får ett s k wild card till huvudtävlingen i Swedish Open och 3075 euro (-skatt) är garanterat. - Nu hoppas jag på bra lottning i huvudtävlingen och det är så skönt att jag får den här chansen. Nu har jag dessutom råd att tävla mer internationellt efter Båstadveckan, sa en glad och lättad Ervin Eleskovic efter matchen. Ervin saknar en huvudsponsor till sin satsning och har klarat sig så här långt i år tack vare klubben och intjänade pengar. Läs mer här och hör en radiointervju här.

Onsdag 2/7

Både Tim Göransson och Ervin Eleskovic vann enkelt premiärmatchen i den sk WC-turneringen i Swedish Open mot junioren Patrik Brydolf.

Tisdag 1/7

Nu har både Tim och Ervin tränat några dagar i Båstad inför Wild Card-turneringen i Båstad som börjar imorgon - Lycka till! jc-decaux-ny
Babolat_logo