tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Lister nära första WTA-titeln – föll i supertiebreak

Cornelia Lister var nära första WTA-titeln i karriären. Fair Play-spelaren och tjeckiskan Renata Voracova hade 1-0 i set och servade för matchen i finalen mot Timea Bacsinszky, Schweiz/Mandy Minella, Luxemburg, i Croatia Bol Open. Men det toppseedade paret lyckades inte knyta ihop säcken och förlorade i supertiebreak. 6-0, 6-7, 4-10 skrevs setsifforna till.
  Finalen började annars bra för Lister/Voracova som bröt motståndarnas serve direkt och spelade ut. Första set var över på 20 minuter. Bacsinszky/Minella höjde sig rejält i andra set och matchen blev jämnare. Det var ändå fördel Lister/Voracova som bröt motståndarnas serve vid 5-5 och hade chansen att serva hem matchen. Det svensktjeckiska paret var tre bollar från seger, men Bacsinszky/Minella tog hem andra set och vann även supertiebreaket.
  Turneringen i Bol ingår i WTA:s 125K-serie med 125 000 dollar i prispengar. Det var Lister/Voracovas andra WTA-final i år. I mars förlorade paret i raka set mot Maria Sanchez, USA/Fanny Stollar, Ungern, i Guadalajara, Mexiko.

listerbol
Finalparen i Bol. Det var Lister/Voracovas andra WTA-final i vår. Foto: Croatia Bol Open

Lister/Voracovas matcher i Kroatien
Kvartsfinal: Ysaline Bonaventure, Belgien/Bibiane Schoofs, Nederländerna, 6-2, 7-5
Semifinal: Beatrice Gumulya/Jessy Rompies, Indonesien, 6-2, 5-7, 10-4
Final: Timea Bacsinszky, Schweiz/Mandy Minella, Luxemburg, 6-0, 6-7, 4-10

Resultat Croatia Bol Open här.

/ JW

string_sm
Babolat_logo