tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens


2011
2010
2009
2008
2007
Ervin besegrade Davis Cup-spelare och föll mot Schukin. Tim gick till semi i finsk future.

Fair Plays Ervin Eleskovic tog en meriterande seger när han betvingade schweizaren Marco Chiudinelli i första omgången av ATP-challengern i Genève.

Chiudinelli är en välrenommerad spelare, med fina resultat i Davis Cup för Schweiz och en plats i tredje omgången i US Open på sin meritlista. Tävlingen i Genève var hans comeback efter ett längre skadeuppehåll.

Helt utan dramatik var inte Ervins seger. Matchen inleddes på tisdagkvällen men bröts för regn när Ervin precis brutit schweizarens serve fram till 3-1 i första set. På onsdagsmorgonen vaknade Ervin med feberkänning och ont i halsen.

– Några koppar te och lite sportdryck, sen var det bara att gå in och köra, säger Ervin, som inte var intresserad av att låta överläget gå honom ur händerna.

Fair Play-spelaren förvaltade sitt servegenombrott och vann första set 6-3. Andra set blev jämnare och gick till tiebreak. Ervin var dock aldrig hotad, spelade hem tiebreaket 7-4 och således matchen 6-3, 7-6.

– En skön seger, säger Ervin. Även om det här var Chiudinellis första tävling så är han en bra spelare. Han skulle inte ställa upp om han inte kände sig redo för spel.

I den andra omgången föll han mot den mycket bra spelande andraseedade Yuri Schukin, Kazakstan (ATP #143) med 3-6, 0-6 . - Det är en duktig spelare och han vann rättvist. Nu skall jag vila några dagar för att bli 100 %- frisk, sa Ervin efter matchen.

Även Tim Göransson är i farten denna vecka. Tim har följt upp sitt fina spel i Litauen och gick till semifinal i Finlands Future och där blev andraseedade Timo Nieminen för svår. I dubbeln föll han också i semifinal tillsammans med Carl Bergman, Ullevi TK. - Tim är inne i en bra period spelmässigt med två semifinalplatser och en final på futurenivå. Detta ger honom ett bra självförtroende och ett hopp på rankingen med totalt 16 ATP-poäng på dessa tre veckor, sa Andreas Vinciguerra som är på plats i Finland.

Faktum är att både Tim och Ervin når sin högsta världsranking någonsin i o m dessa resultat. Ervin kommer att vara rankad ca 435 och Tim ca 665.


ervin
Ervin tog en tung seger

wilson-ny
ny-logo-head