tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Sju nya tennisbanor på Limhamns IP

Fair Play TK tar nästa steg i sin offensiva satsning. Nästa år kommer sju nya grusbanor av högsta kvalitet stå klara på Limhamns IP.
  Fair Play har länge haft planer på att investera i en utomhusanläggning för att kunna erbjuda klubbens spelare bättre möjligheter att spela under sommaren. Byggplanerna har av olika anledningar fördröjts, men nu är bygget i gång. Fem nya banor byggs på Limhamns IP och de två tidigare banorna rustas upp. 
 - Frågan om nya utebanor har legat högt upp på styrelsens to-do-lista i flera år och hade vi inte drabbats av den stora översvämningen 2014 hade vi förmodligen haft anläggningen på plats sedan länge. Fantastiskt att vi nu är i mål och fått till en bra överenskommelse med Malmö kommun om anläggningen. En milstolpe i klubbens utveckling. Nu ser vi fram emot invigningen nästa vår, säger Mats Nilsson, ordförande i Fair Play TK.
  De nya banorna kommer att byggas på gräsytan intill banorna som redan finns på Limhamns IP. Anläggningen blir ett lyft för Fair Play som efter den långa inomhussäsongen kan flytta utomhus. 
  - Vi får sju banor på Limhamns IP och äntligen en samlad mötesplats för våra cirka 3 000 medlemmar även på sommaren. Tennis är i grunden en utomhussport och att vi nu får likvärdiga anläggningar inomhus och utomhus ger oss möjligheter att utveckla verksamheten. Vi kan arrangera tävlingar, träningsläger, helgcamps och nya träningsaktiviteter. Det blir ett enormt lyft för klubben och känns otroligt positivt, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.
  Grusbanorna beräknas stå klara någon gång inom perioden 1 april-15 april 2020.
  - Vi har fått till ett bra avtal mellan Malmö stad och Fair Play, som reglerar hyresvillkor och drift. Tillsammans med Fair Play ska vi verkligen arbeta för att banorna håller högsta klass. Avtalet bygger på att Malmö stad anlägger banorna och Fair Play hyr dem för föreningens verksamhet. Det är också Fair Play som hyr ut dem till andra tennissugna, säger Thomas Sterner, avdelningschef på fritidsförvaltningens driftavdelning.
  Johan Hermansson, fritidsdirektör inom Malmö stad, ser positivt på satsningen.
  - Vi är glada att vi har kunnat göra plats för de nya tennisbanorna på Limhamns IP. Det har vi gjort samtidigt som vi har utvecklat idrottsplatsens fotbollsytor med konstgräs på en av grusplanerna. Det har tagit några år att få allt på plats, men genom ett fint samarbete med Fair Play har vi hittat vägar framåt mot denna lösning. När vi nu ökar antalet grusbanor i Malmö, ser vi fram mot att fler barn och unga, pojkar som flickor, använder banorna för rörelse, träning och tävling, säger han.
  Nu tänker Fair Play utvidga tävlingsverksamheten. Det är redan klart att att landskapsmästerskapen för Skåne och Halland kommer att spelas på Limhamns IP de kommande tre åren. Dessutom kommer JSM-deltävlingen Swedish Tennis Academy JSM Race utökas och bli Swedish Tennis Academy Open med sommartourtävling, barn- och ungdomsklasser och veteranklasser under samma period. I framtiden är målet att arrangera internationella tävlingar på seniornivå för både herrar och damer, men även för juniorer.
   - Vi för diskussioner med Svenska Tennisförbundet om den frågan. Förhoppningsvis hittar vi en lösning så att vi kan genomföra en internationell tävling 2021. Det är en av våra målsättningar, säger Janne Immonen.

_DSC7186-1-72
Mats Nilsson, ordförande i Fair Play, och Thomas Sterner, avdelningschef på fritidsförvaltningens driftavdelning, på Limhamns IP där de nya banorna byggs.

ritningar nya banor Limhamns IP
Ritningar nya banor på Limhamns IP. Se pdf här.

Pressmeddelande nya utomhusbanor här.

Bild5
Banorna som byggs kommer att vara av högsta kvalitet. Foto: Trafik & Fritid.

/ JW
jc-decaux-ny
zynaz_124