tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens


2011
2010
2009
2008
2007
Fair Play vann med 5-1 mot Lidköping i den första SM-finalen

Fair Play fick en drömstart i SM-finalen i tennis genom att besegra Lidköping på bortaplan med 5-1.

- Jag visste att laget hade en nivå till i sig, och det visade vi med den här prestationen, sa lagledaren Niklas Fjeldstad direkt efter matchen.

- Matcherna är oerhört jämna och marginalerna är på vår sida. Pablo Figueroa och Raphael Durek blev lite av matchvinnare eftersom båda skrapade ihop två segrar, sa assisterande lagledaren Andreas Vinciguerra.

- Skönt att Andreas Vinciguerra är tillbaka i laget och att tumskadan inte var värre. Hoppas att Tim Göranssons skada inte är så allvarlig, sa klubbchefen Janne Immonen.

Matcherna

2:a singeln: Raphael Durek hade ett tufft första set mot Johan Brunström och vann detta efter ett bra genomfört tiebreak. I andra set vann Raph klart efter mycket bra spel. 1-0 till Fair Play.

4:e singeln: Andreas Vinciguerra vann i en riktigt jämn match mot den bra servande Rickard Holmström. 7-6, 7-6 säger det mesta och Vince var nöjd med segern, men inte med sitt spel pga sin skada som hindrat honom från träning den senaste veckan. 2-0 till Fair Play.

1:a singeln: En laddad Ervin Eleskovic vann över norske ettan Stian Boretti med 6-3, 7-6 efter ett tufft andra set men Ervin var den klart bättre spelaren. 3-0 till Fair Play.

3:e singeln: Pablo Figueroa vann en riktig holmgång mot Oskar Pallin, som styrde med sin starka forehand så att Pablo verkligen fick ta fram 100% av sin tennis för att vinna. 10-7 i matchtiebreak i denna superjämna tillställning. 4-0 till Fair Play.

2:a dubbeln: Vince och Ervin hade sina chanser i första set men föll i tiebreak. I andra set var dubbelspecialisterna Brunström/Anders Järryd för bra. 4-1 till Fair Play.

1:a dubbeln: Pablo och Raph vände och vann en rysare mot Holmström/Robert Gustafsson i ett avgörande match-tiebreak. Våra spelare vågade att ta initiativet på de viktiga bollarna. 5-1 till Fair Play.

– SM-finalen består alltså av två lagmatcher (4 singlar+2 dubblar i varje lagmatch) och resultaten i båda matcherna räknas ihop. Det innebär att vi vinner SM-guld på lördag om vi vinner minst två matcher. Detta är absolut ingen självklarhet och framförallt inte om Söderling spelar men jag tippar att killarna fixar det, sa klubbchefen Janne Immonen.

Denna avgörande match om SM-guldet spelas på Fair Play på lördag 13/12 kl. 13.00. Vi kommer att ha extra läktare till denna match och vi hoppas verkligen på mycket publik.

Se finalresultat här.

Hör intervjuer med Andreas Vinciguerra och Anders Järryd.

Läs mer: SR, SvD, NLT, tennis.se, tennistalk, Skånskan, Sydsvenskan

Läs om alla resultat i poolspelet här och här, semifinaler här och här.

Läs Fair Play Magazine och kolla bl a in de coola bilderna på våra spelare här.


wilson-ny
trygg-h