tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Vinciguerra föll i semifinalen i Swedish Open - grattis till framgångarna!

Andreas Vinciguerras framgångssaga i Swedish Open tog slut i semifinalen mot slutsegraren Robin Söderling. I första set spelade Robin mycket bra och servade på topp och vann komfortabelt med 6-1. I det andra setet kom däremot Vince tillbaka och lyckades variera tempot och spelade högklassig tennis och var en hårsmån från att vinna det andra setet. Vid ställningen 6-5 i tiebreaket så servade Vince för setet men Robin lyckades krångla sig ur Vince grepp och vann tiebreaket med 8-6 och därmed matchen. I finalen vann sedan Robin välförtjänt mot Juan Monaco med 6-3,7-6.

-Andreas har gjort en fantastisk tävling och har vunnit tre matcher mot betydligt högre rankade spelare och dessutom hotat Paris-finalisten Söderling i ett set. Om kroppen håller så kan han nå topp-100 igen men han måste matchas och tränas på ett fortsatt smart sätt. När han började träna hos oss i december 2007 så kunde han knappt spela 30 minuter i rad och det är oräkneliga mil han har cyklat på träningscykeln i vårt gym och med detta i bakhuvudet så får man tårar i ögonen när man ser honom tillbaka igen på den internationella arenan. Han är en oerhört stor förebild för oss på klubben tack vare sin ödmjuka stil, hans föredömliga lagkänsla och hans positiva stil mot våra medlemmar och medarbetare, säger klubbchefen Janne Immonen.

-Vi måste också framhålla vår tränare Niklas Fjeldstad som har lyft vår elitverksamhet och tränat med Vince under hela den här tiden. Niklas är en synnerligen ödmjuk herre som håller sig i bakgrunden, men jag vet hur mycket han betyder för Fair Play och Vince och övriga elitspelare i klubben, fortsätter Janne Immonen.

Andreas Vinciguerras värlsranking kommer att vara ca 298 när morgondagens ranking publiceras.

Läs mer i SDS,SkD,HD,Exp,ATP

Se alla TV-reportage med Vince i TV4 här.
wilson-ny
trygg-h