tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Fair Play-resa till Bambini Cup, Österrike 24/7-1/8

Våra spelare hade samling på Svågertorp den 24 juli på morgonen för att sedan ta oss till Kastrup. Från Kastrup tog vi flyget till Munchen och slutligen buss till Kufstein, Österrike. De som reste med var tränaren Tomas Biernacki, Klara Josefsson, Amanda Nilsson, Pernilla Axeheim och Felicia Ahlborg(Skanör Falsterbo TK). Man hade också sällskap av Dave och hela hans gäng på ca 25(!!) livliga juniorkillar(däribland ett antal Fair Play-spelare) och 2 st systrar vid namn Matilda och Karolina Ström! Utan att säga för mycket så var det rejält liv på både tåg, flyg och buss. Karolina och Matilda hängde med på träningar och aktiviteter vilket alla tycktes uppskatta.  

 Bambini Cup är en väldigt stor juniortävling som är klassade som en grade 2 Tennis Europé tävling. Vilket betyder att det var en hög nivå på spelarna som deltog. Våra tjejer deltog i f14 och f12 klasserna. Alla tjejerna var anmälda i både dubbel och singel vilket betydde fler matcher.

I och med att detta var ett tränings och tävlingslägertränades det cirka 4h tennis varje dag plus lite fys. Inför matcherna tränades det mindre för att vara fräscha för matchspel.När tjejerna åkte ut ur själva turneringen så organiserades det utbytes matcher mot Israel och där alla fick spela minst 2 matcher var. Vi slog Israel ganska klart där alla vann minst 1 match var från vår sida!

Turneringen och matcherna:

Amanda spelade bra och ganska stabilt mot en tuff tjej som hade varit med och tävlat på hög nivå ganska länge. Matchen var ganska jämn men tyvärr så förlorade Amanda i två set. En bra insats trots förlust!

 Klara mötte en tjej som var otroligt snabb och hade ”en sån där dag” som allt bara stämde. Vilket gjorde att Klara hade det tufft. Matchen var väldigt jämn och Klara gjorde en härlig kämparinsats men trots detta blev det förlust efter ungefär 2h 30min spel. Mycket bra kämpat måste man säga!

Pernilla möte en tjej i 12 årsklassen som visade sig vara en ”bollvägg” och fick tillbaka i princip allt med bra höjd och längd vilket gjorde att Pernilla hade svårt denna dag.Men fy skam den som ger sig för dagen därpå hade Pernilla match igen i ”consulation tournament” och där vann hon med besked och serven satt mycket bättre!

Felicia spelade ut trots lite premiärnerver och gjorde en bra insats. Tyvärr så var tjejen som hon mötte snäppet vassare denna dag och det blev förlust i två set.

I dubblarna blev det respass för alla våra tjejer i första omgången förutom Felicia Ahlborg som hade en utländsk partner och de tog sig till andra omgången.

 Sammanfattningsvis så var resan väldigt lärorik då det tränades väldigt mycket, spelade många matcher och tjejerna fick lära känna nya människor. För många av tjejerna var detta första internationella tävlingen som de varit på och den erfarenhet de har fått nu kommer alltid att hjälpa dem i fortsättningen.

PS. Det var en grym succé med de olika vattenparkerna som besöktes mellan träningspassen och matcherna

 wilson-ny
elite_j