tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Tre Fair Play-spelare spelar Skistar Swedish Open idag - kom och stötta Vinci, Pablo och Ervin.

Kvaltävlingen i Skistar Swedish Open började under lördagen och Fair Play var representerade av fyra spelare i den tuffa kvaltävlingen och dessutom är Andreas Vinciguerra direktkvalificerad till huvudtävlingen genom ett s k wildcard. Vinci möter tysken Daniel Brands(ATP#66) och skulle han övervinna den offensive tysken, så väntar en match mot Robin Söderling(ATP#5). Brands var i fjärde omgången i Wimbledon och vann bl a mot världsfemman Nikolay Davydenko så det kommer att bli en tät match, men Vinci besegrade honom i en seriematch i Tyskland förra året i två täta set.

Kvalets första omgång:

Pablo Figueroa inledde kvalspelet mot Anders Lindström och vann klart med 6-3,6-2 utan att egentligen komma upp i normal standard. Ervin Eleskovic vann mot finländaren Timo Nieminen(seedad nr 7) efter en bra match i två raka och han var mycket tillfreds att han fick bra förberedelser genom att vinna i Varbergs sommartour under fredagen. Tim Göransson föll mot den svårspelade polacken Jerzy Janowicz(seedad som nr 6) efter en svängig tillställning med 0-6,6-4,0-6 och David Nord var utan chans mot kroaten Franko Skugor.

Kvalsemifinaler:

Ervin Eleskovic besegrade Milos Sekulic,SALK idag med 7-6,6-2. Första set var en rysare och Ervin kom inte spelmässigt upp i normal standard. Han fick inte sin serve att stämma och blev breakad tre gånger. Sekulic hade setboll vid 5-4 och egen serve, men Ervin vände och vann klart i tiebreak med 7-3. I andra set spelade Ervin mer avslappnat och vann övertygande med 6-2. Nu väntar Laurent Recourderc(ATP#227), Frankrike i kvalfinal under måndagen och det ser vi framemot. Fransmannen låg ca 120 i världen så sent som i oktober förra året och detta kommer bli tufft för Ervin, men det är verkligen ingen omöjlighet.

Pablo Figueroa mötte den oseedade rumänen Luncanu(ATP#389) och vann med 7-5,3-6,6-2. Rumänen hade 5-4 och servade för första set men Pablo vände på steken och vann med 7-5. Andra set vanns klart av rumänen med 6-3 efter två rumänska break. I avgörande set fick Pablo en drömstart med en tempohöjning och bröt rumänens serve två gånger direkt och vann klart med 6-2. Nu väntar fransmannen Jonathan Dasnieres De Veigy(ATP#214) och det kommer givetvis att bli en inspirerande match för Pablo, där han kan vinna om han spelar på topp.

Kvalfinalerna kommer att spelas under måndagen och Ervin Eleskovic spelar på centercourten kl.11.00 och Pablo Figueroa spelar samma tid på bana 2.

Andreas Vinciguerra spelar tredje match på centercourten och det blir väl spel ca kl.15.30 mot tysken Brands.

Missa inte denna möjlighet att se våra bästa spelare i ett internationellt sammanhang på hemmaplan.

Se kvallottning 

Se huvudtävling

Se måndagens spelprogram