tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Vinciguerra föll med flaggan i topp - Eleskovic spelar idag

Andreas Vinciguerra, Fair Play TK, mötte världsfemman Robin Söderling i Swedish Open på onsdagskvällen och förlorade med 2-6,7-6,2-6. Vinci gjorde en lysande match, men kunde inte stå emot Robins tunga spel med en riktig vass serve som främsta vapen. Vinci visade ännu en gång vilken fighter han är och räddade tre matchbollar i det andra setet och vann tiebreaket med 8-6. Både i första set och avgörande set så tappade Vinci sitt inledande servegame och det gav Robin ett försprång som blev för stort.

Vinci visade verkligen att han fortfarande är att räkna med och är definitivt en spelare som är aktuell för Davis Cup-spel. Robin Söderling imponerar som vanligt och spelar stabilt och tungt och har en riktigt imponerande serve. Han visar också på ett stabilt psyke och en rutin, som gör att han klarar mentalt svåra situationer. Han tappade andra set trots tre matcbollar, men verkade helt oberörd och detta är något han har förbättrat oerhört mycket de senaste åren.

Inramningen var imponerande med 7000 i publiken och det var verkligen en kväll i tennisens tecken.

Idag på eftermiddagen spelar Fair Plays kvarvarande hopp Ervin Eleskovic i den andra omgången mot kroaten Franco Skugor, som liksom Ervin kvalade in i tävlingen. Ervin har mött Skugor vid ett tillfälle tidigare och då besegrades kroaten med 7-5,7-6 i en tät inomhusduell. Skugor har vunnit fyra matcher i tävlingen, liksom Ervin, och besegrade den seedade Istomin med 7-6,7-6 under tisdagen. Ervin kommer givetvis ha en bra chans att gå till kvartsfinal i tävlingen, men det krävs förmodligen minst lika bra spel som under tisdagskvällen - vi håller tummarna så det knakar....

Oavsett utfallet av denna match så har Ervin nått sin högsta ATP-ranking någonsin nu och kommer att vara ca 380 i världen när den nya rankingen kommer på måndag. Ervin är garanterad 32 ATP-poäng och ca 69000 Skr, vilket på det ekonomiska planet är ett mycket välbehövligt tillskott.

Selottning

Se dagens spelprogram

Läs mer SDS tennis.se SvD Sportbladet
vw
elite_j