tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Fyra JSM-medaljer för Fair Play - Philip Möbius silver och brons, Valdemar Holm silver och Lina Åkesson brons

Svenska mästerskapen för juniorer(JSM) för 12-, 14-, 16- och 18-åringar har färdigspelats i helgen efter 9 intensiva dagar i Växjö och Karlskrona. 27 av våra spelare har deltagit och klubben har förberett sig bl a med 1 veckas SM-träning innan tävlingarna och vi har haft ledare på plats under hela tävlingen i form Fredrik Lundh, Tomas Biernacki och Annika Meyerson. Dessutom har vi hjälpt en del av Höllvikens spelare under tiden.

Philip Möbius vann brons i pojksingel 14 efter förlust mot Daniel Windahl,Göta i semifinalen och i dubbel blev han silver-medaljör tillsammans med kompisen Christian Samuelsson, Åhus. I finalen blev det toppseedade paret Windahl/Yemer för svåra.- Jag är nöjd med JSM och de två medaljer jag lyckades få med mig. Nu skall jag jobba ännu hårdare för att bli ännu bättre, säger Philip Möbius i bilen på väg hem från Karlskrona.

Lina Åkesson gick till kvartsfinal i flicksingel 16 och blev bronsmedaljör i flickdubbel 16 tillsammans med Julia Norlin, KLTK. - Nu fick Lina ett kvitto på att hon är tillbaka igen i Sverige-toppen efter hennes skadedrabbade inomhussäsong och det är verkligen kul för henne, säger Fredrik Lundh.

Valdemar Holm finalföll idag i pojkdubbel 12 tillsammans med Tobias Lindberget,Wä mot det första-seedade paret Johnsson/Yemer med siffrorna 5-7,4-6. I finalen ledde man med 5-0 i första set och hade stor chans att vinna första set, men detta räckte tyvärr inte till och killarna får trösta sig med silverpengen. I gårdagens semifinal vann man sensationellt mot det andra-seedade paret Preuthun/Malbasic med 4-6,7-5,11-9 efter en riktig rysare. Dessutom var Valdemar i fjärde omgången i singel och sammantaget gör Valle ett riktigt bra JSM.

- Våra spelare har gjort mycket bra ifrån sig och givetvis är de fyra medaljerna höjdpunkter. Men många av våra övriga spelare har gjort ett bra JSM med mycket fina individuella prestationer. Vi vill också passa på att tacka tränaren Annika Meyerson som ryckte in och hjälpte till under SM-veckan på ett lysande sätt, säger Tomas Biernacki och Fredrik Lundh. Här är några av våra duktiga juniorer värda att nämna förutöver ovanstående medaljörer:

Henrik Atlevi gör en kanonturnering med en åttondelsfinal(femte omgången) i pojksingel 12, där han spelade tre set mot Tobias Lindberget,Wä. I dubbel gick han till kvartsfinal tillsammans med klubbkompisen Wollmar "BMW" Boris-Möller, där det blev stopp mot Holm/Lindberget.

Mathilda Malm gick till åttondelsfinal i flicksingel 14:s huvudtävling och pressade seedade Emma Ek i två tuffa set.

Martin Svenning gick till andra omgången i huvudtävlingen i P18 och föll i en jämn match mot SM-finalisten och pressade toppseedat par till super-tiebreak i dubbelns andra omgång tillsammans med Ystads Anton Åkesson.

Marcus Lind och Erik Söderpalm gick till fjärde omgången i pojksingel 12.

Johan Lindeskog som gick till andra omgången i huvudtävlingen i pojksingel 14. Han föll i kvalfinal mot KLTK:s Jacob Engström med 2-6,5-7 men fick lucky-loser in i huvudtävlingen och lottades mot....... Jacob Engström igen. Nu blev det seger mot 6-4,7-6. Mycket ovanligt och en riktigt fin prestation av Johan.

Felicia Ahlborg kvalade in i flicksingel 16:s huvudtävling och föll i den andra omgången.

Amanda Nilsson vann första omgången i flicksingel 14:s huvudtävling.

Marko Janjusic kvalade in i pojksingel 14:s huvudtävling och föll i första omgången.

Resultat: 14/18   12/16
lupinia-124px
adidas_124