tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Pablo Figueroa är Svensk mästare efter en strålande utomhussäsong. Diana Eriksson vann SM-brons

Under helgen spelades Svenska sommartourens Masters för herrar och damer i Tabergsdalen och man spelade om SM-titlar och 100.000 kr i prispengar.

Fair Play hade fyra deltagare av de totalt 16 i startfältet, vilket är rekord för Fair Play som förening.

Pablo Figueroa var första-seedad och i finalen besegrades Robin Olin, Söndrum med 6-2,5-7,6-1 på regntunga banor. - Jag är mycket nöjd med segern och mitt första SM-guld i singel som senior. Jag är extranöjd eftersom jag inte har spelat min bästa tennis och har fått slita mig mig till vinsterna. Nu skall jag vila efter en lång utesäsong(med semester i USA) och sedan är det dags för inomhusträning, säger den Svenske mästaren Pablo Figueroa.

I kvartsfinalen besegrades Lucas Renard med 6-0,3-1 när Renard gav upp pga skada. I semifinalen besegrades GLTK:s Jonathan Greczula efter en jämn match med 4-6,6-1,6-4.

SM-segern gav 20.000 kr till Pablo, som har dominerat på den Svenska sommartouren i år. Pablo vann 6 deltävlingar samt detta SM-slutspel och förlorade inte en match på nationell nivå på hela sommaren.

Diana Eriksson vann klubb-mötet mot Annie Göransson med 1-6,7-5,7-5 efter en riktig holmgång i kvartsfinalen. - Det var mycket svårspelat i vinden och jag hade verkligen marginalerna med mig mot Annie, säger Diana efter segern. I semifinalen föll Diana mot andra-seedade Valeria Osadchenko,GLTK med 7-6,6-0 och får trösta sig med SM-bronset och 6000 kr i prispengar. - Jag är lite besviken på min insats, men kände mig också lite sliten efter min tuffa match mot Annie, säger Diana Eriksson som redan har börjat ladda för SM-slutspelet för lag till helgen.

David Nord föll i kvartsfinal i två raka set mot andra-seedade Jeffrey Mira Svensson, Ullevi utan att riktigt komma upp i normal standard.

Läs mer:

Tabergsdalens TK

tennis.se

Se lottningwilson-ny
prodoc124px