tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Lina Åkesson gick till final i Vietnams ITF


Fair Plays 16-åriga Lina Åkesson, elev på Malmö Tennisgymnasium, spelade sitt livs tennis och avancerade hela vägen till final i ITF-tävlingen i Bac Lieu, Vietnam.

Hon vann fyra matcher mot internationellt motstånd utan att förlora något set och besegrade bl a förstaseedade Tamitha Nguyen i två raka set i kvartsfinalen.

I finalen föll Lina mot Ah Song,Sydkorea med 3-6, 1-6 inför hundratals personer i publiken och en härlig stämning. Denna erfarenheten är självklart betydelsefull för Lina med tanke på framtida matcher på internationell nivå.

- Jag har vårdat bollen bättre och spelat smartare och detta har gjort att jag har kunnat vinna mot bättre motstånd. Det kändes fantastiskt skönt att kunna slå den förstaseedade i kvartsfinalen trots 35 graders värme och den nervositet som jag fick bemästra. Jag behöver jobba vidare med att få en bättre position i banan och närma mig baslinjen samt mitt fotarbete. Nu ser jag fram emot nästa tävling här i Vietnam som börjar på måndag, säger en mycket nöjd Lina Åkesson per telefon från Vietnam. Tävlingen spelades i hög luftfuktighet med en temperatur mellan 30-35 grader och det är långtifrån de förhållande som man är van vid.

- Vi som har följt Lina sedan barnsben har länge sett hennes potential och hennes otroliga träningsflit. Därför är det självklart riktigt kul för henne att hon har fått denna välförtjänta framgång, säger klubbchefen Janne Immonen som tillsammans med hennes tränare Fredrik Lundh och Tomas Biernacki glädjer sig med hennes framgång.

Denna framgång innebär att Lina avancerar från ca 1900 plats till ca 1100 på världsrankingen för 18-års flickor. Resan arrangeras av EuroElite och Dave Bandelin har coachat Lina på plats.

Se alla resultat


jc-decaux-ny
adidas_124