tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Helsingborg besegrade Fair Play i seriefinalen i damernas Elitserie med 5-1 - SM-final väntar på lördag


Fair Plays damer mötte Helsingborg idag på bortaplan i seriefinalen i damernas Elitserie och Helsingborg vann med 5-1. Båda lagen var obesegrade i Elitserien inför dagens match och var klara för SM-final redan. Nu får Helsingborg hemmaplan i finalen nästa lördag eftersom det lag som vinner grundserien får hemmaplan.

Topp 100-rankade Johanna Larsson,HTK, besegrade Diana Eriksson övertygande med 6-0,6-4 på andra singeln och såg till att HTK tog ledningen med 1-0.

16-åriga Lina Åkesson, Fair Play lyckades vända och vinna fjärdesingeln mot Beatrice Cedermark med 3-6,7-5,1-0 efter en riktigt jämn tillställning. Lina spelade riktigt bra och gjorde verkligen en toppinsats.1-1.

På första singeln vann Sofia Arvidsson,HTK mot Mervana Jugic-Salkic med 6-2,7-5 i en välspelad tennismatch, där Mervana hade totalt åtta setbollar i andra set.1-2.

Tredje singeln vanns av Anna Smith, Helsingborg efter 6-2,7-5 mot Kristina Andlovic i en match som blev jämn i andra set, där Kristina hade ledningen med 5-3. 1-3.

I dubblarna var Helsingborgsparen överlägsna och vann båda matcherna i två raka set och därmed kunde hemmalaget rättvist säkra SM-finalen på hemmaplan och seriesegern efter seger med totalt 5-1.

- Matchen var jämnare än siffrorna visar och vi visar att det blir inte alldeles enkelt att besegra oss i SM-finalen. Tyvärr har vi många skador i laget inför morgondagens match mot SALK och vi kommer med all sannolikhet att ställa upp med ett mycket reservbetonat lag, säger lagledaren Tomas Biernacki efter matchen.

Helsingborg är storfavoriter till seger i SM-finalen eftersom man bl a har två oerhört starka spelare i Sofia Arvidsson och Johanna Larsson, som båda är rankade topp-100 i världen och dessa bör bidra med tre segrar i alla lagmatcher i Elitserien. Men bollen är rund och man skall alltid spela om det och vi vet dessutom att Fair Play-tjejerna kommer att ge allt i den kommande SM-finalen, så vi hoppas givetvis på en Malmö-skräll.

Matchresultat här.

Tabell

Fair Play Magazine

Läs mer: Skånskan
lupinia-124px
trygg-h