tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Herrlaget vann mot Vallda och damlaget föll mot SALK i dagens Elitseriematcher

Herrlaget vann mot Vallda på bortaplan under söndagen med 5-1. Det innebär att Fair Play har tre raka segrar i poolspelet och nu möter man KLTK på bortaplan på tisdag för att se vilket lag som i praktiken skall ta hem poolsegern.

Fair Plays Joel Åkerberg spelade bra tennis och vann utan problem på fjärde singeln och tappade endast ett game. På andra singeln utökade Pablo Figueroa Fair Plays ledning till 2-0 efter en stabil seger med 6-4,6-4 mot Jeffrey Mira-Svensson. Tim Göransson utökade Fair Plays ledning till 3-0 efter en säker seger med 6-4,6-2 på tredje singeln. Filip Prpic vann med 6-3,6-4 mot Johan Settergren på första singeln i en välspelad match, där Prpic visade prov på högklassig tennis. På andra dubbeln vann Göransson/Joel Åkerberg förkrossande enkelt och tappade endast ett game. På första dubbeln vann Vallda-paret Settergren/Svensson klart mot Figueroa/Nord och därmed blev slutresultatet 5-1 till Fair Play.

I tisdagens match mot KLTK i Stockholm så lär det bli högklassig tennis med de två lag som imponerat mest i årets Elitserie. Matchen gäller först och främst att se till att man får hemmaplan i semifinalen vilket en poolseger innebär.

Damerna mötte SALK i Helsingborg och SALK vann med 4-2.

På fjärde singeln gjorde Fanny Lundsgård singeldebut för Fair Play och vann 6-2,6-1 mot Carin Runefeldt efter en mycket bra insats. Sara Mattson var tyvärr utan chans mot SALK:s Malin Ulvefelt på andra singeln. Kristina Andlovic fina form håller sig och hon vann första singeln enkelt i två raka set och såg till att Fair Play tog ledningen med 2-1 i matcher. Stockholmslagets Agnes Sköld Nyström besegrade 16-årige Lina Åkesson på tredjesingeln i en tät match med 10-5 i det avgörande match-tiebreaket och kvitterade efter denna rysare. På andra dubbeln hade inte Mattson/Lundsgård någon chans och det blev förlust i två raka set. På första dubbeln debuterade Fair Plays 15-årige Felicia Ahlborg i Elitserie-sammanhang och gjorde en jättebra insats men föll tillsammans med Kristina Andlovic i ett avgörande match-tiebreak mot SALK-paret och därmed fastställdes slutresultatet till 4-2 till SALK.

Damerna slutade därmed tvåa i grundserien och var dock i och för sig klara för SM-final redan innan helgens matcher och möter nu favoriterna Helsingborg på bortaplan på lördag. Nu gäller det att se till så att spelarna blir friska och att vi kan ställa bästa möjliga lag på benen i denna spännande utmaning, som det innebär att få möta Helsingborg i en direkt avgörande SM-final.

Dammatchs resultat här.

Damernas tabell.

Följ herrmatchen här.

Herrarnas tabell.

Fair Play Magazine.

Läs mer: tennis.se tennis.sewilson-ny
dunlop-logo