tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Fair Plays damer föll i SM-final - grattis till SM-silvret!


sm-silver-damer
Silverlaget (fr v): Mervana Jugic-Salkic, Tomas Biernacki, Karen Barbat, Lina Åkesson, Brenda Njuki, Kristina Andlovic och Diana Eriksson. 


Fair Plays damer förlorade en jämn och spännande SM-final mot Helsingborgs TK på Olympiahallen i Helsingborg med 4-2.

På fjärde singeln vann Fair Plays Kristina Andlovic mot HTK:s Evelina Virtanen efter ett avgörande super-tiebreak. Virtanen spelade utomordentligt bra i första set och slog mängder av vinnande slag och det blev 6-1. I andra set gick tempot ner och Kristina kom in i spelet mer och mer och vann klart med 6-1. I det avgörande tiebreaket vann sedan Andlovic klart med 10-4 och detta tack vare bättre grundspel.

På andra singeln vann HTK:s Anne Smith mot Fair Plays Mervana Jugic-Salkic med 6-7,6-1,1-0(10-7). I första set höll spelarna sina servar och Mervana gör ett bra tiebreak och vinner setet tack vare bl a bra servande. I andra set spelar Smith stabilt och Mervana gör några mindre lyckade inledande games och Smith vann setet klart. I det avgörande tiebreaket står matchen och väger vid 7-7 och Smith vinner tack vare hennes större stabilitet i grundspelet.

HTK:s Sofia Arvidsson vann första singeln mot Karen Barbat med 6-0,6-4. I första set spelade Arvidsson i ett högre tempo och vann enkelt med 6-0. I andra set kom Barbat in i matchen och började variera bl a med stoppbollar, men Arvidsson var ändå numret för stor och vann rättvist.

På tredje singeln lyckades Fair Plays Diana Eriksson att vinna en mycket jämn och välspelad match mot Hanne Skak Jensen. I första set spelade Diana bäst och vann 7-5 och hade dessutom 3-1 i andra set. Hanne kom tillbaka starkt med bra servar och offensivt spel och vann andra set med 6-4. I det mycket spännande super-tiebreaket ledde Diana med 7-2 efter felfritt spel och sedan kom Skak Jensen tillbaka och kvitterade till 8-8. Med ett serveäss från Diana och en backhandmiss av Skak Jensen så var segern ett faktum.

Helsingborgsparet Smith/Skak Jensen var överlägsna och imponerade rejält på andradubbeln och de vann 6-1,6-0 mot Andlovic/Barbat.

På första dubbeln visade man också prov på tennis av hög klass. HTK-paret Arvidsson/Johanna Larsson vann ett jämnt första set med 6-4 mot Jugic-Salkic/Eriksson. I andra set vann Fair Play-paret med 6-3. I det avgörande super-tiebreaket var HTK-paret det starkare och fastställde slutresultatet till 4-2.

Ett stort grattis till Helsingborgs TK och SM-guldet!

Ett stort grattis till vårt damlag och till tränare och ledare till ett välförtjänt SM-silver! Fair Play gör en lysande säsong och var verkligen med och slogs om SM-guldet, men förlorade tyvärr på mållinjen.

Fair Plays silvermedaljörer är följande: Mervana Jugic-Salkic, Karen Barbat, Diana Eriksson,Kristina Andlovic, Lina Åkesson, Brenda Njuki, Sara Mattson, Fanny Lundsgård, Tomas Biernacki och Niklas Fjeldstad.

Matchresultat här.

Se grundseriens sluttabell.

Fair Play Magazine.

Läs mer: tennis.se skd hd

wilson-ny
Babolat_logo