tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
2011
2010
2009
2008
2007
Fair Plays herrar finalföll - grattis till guldet KLTK!

Fair Plays herrar föll mot KLTK på bortaplan i Kungliga tennishallen i Stockholm med 0-4 efter fyra förluster i supertiebreak. Vi lyfter på hatten och gratulerar KLTK till guldet och vi berömmer samtidigt våra egna spelare och ledare till en mycket bra insats i årets Elitserie.

KLTK - Fair Play, Lag-SM final 2 4-0(7-3 totalt)

S1 Michael Ryderstedt - Andreas Vinciguerra 6-7, 6-4, 1-0 (10-8)
S2 Ervin Eleskovic - Pablo Figueroa 5-7, 6-3, 1-0 (14-12)
S3 Daniel Danilovic - Tim Göransson 4-6, 6-3, 1-0 (10-2)
S4 Jacob Adaktusson - Jan Stancik 6-4, 6-7, 1-0 (10-7)

Pablo Figueroa gjorde en mycket bra insats men föll på mållinjen mot gode vännen och förre Fair Play-spelaren Ervin Eleskovic. Pablo hade en matchboll i supertiebreaket men föll med 14-12 i denna mycket spännande match. Pablo servade bra och det var hans bästa match i Elitserien i år och nu får han helt enkelt ladda om till dubbeln. 4-3 till KLTK.

Jan Stancik gjorde en bra insats på fjärde singeln mot den rutinerade KLTK-spelaren Jacob Adaktusson men föll också tyvärr efter en jämn match med många fina baslinjedueller i ett avgörande supertiebreak. 5-3 till KLTK.

Tim Göransson gör en riktigt bra match mot storservaren och Montenegros Davis Cup-spelare Daniel Danilovic, men kan tyvärr inte stå emot kanonaden i supertiebreaket. 6-3 till KLTK.

Andreas Vinciguerra mötte Mikael Ryderstedt och matchen slutade som övriga - förlust i supertiebreak. Vinci och Ryderstedt visade prov på mycket bra tennis, men Ryderstedt var bäst i super-tiebreaket. 7-3 till KLTK och guldet är säkrat till Stockholmslaget.

Fair Play skall givetvis vara nöjda med silvret, men det känns tungt att förlora sju super-tiebreak av sju möjliga i singlarna i dessa två SM-finaler. Det kommer att svida ett tag, men det råder åtminstone ingen tvekan om vad spelarna behöver träna på till nästa år. Vi på Fair Play kommer att kavla upp ärmarna och kriga vidare mot nya mål.

Som klubb betraktat kan vi summera ihop två silver i årets Elitserie och det är vi självklart nöjda med även om målsättningen på herrsidan var högre.

Ett stort grattis till Fair Plays silvermedaljörer och tack för underhållningen och ert slit och engagemang: Andreas Vinciguerra, Pablo Figueroa, Tim Göransson, Frederik Nielsen, Filip Prpic, Dominik Hrbaty, Jan Stancik, Joel Åkerberg, David Nord, Sören Wedege, Niklas Fjeldstad, Tomas Biernacki och Peter Zakariasen.

Ett stort tack till all publik som har kommit för att stötta vårt lag på hemmamatcherna och den inramning, som fanns i den första finalen var härlig.

Matcherna har i allra högsta grad varit mycket underhållande och tennisen har gynnats av den uppmärksamhet som Elitserien i år har fått i olika medier. Nu hoppas vi att vi inom tennisen förstår vilken spännande "produkt" Elitserien är och att det är dags att anpassa formatet till publik,media, sponsorer och dylikt. Detta för att höja statusen så att man t ex kan visa sammandrag från dessa matcher på SVT sporten eller dylikt, attrahera medier och sponsorer bättre samt lockar mer publik. Mycket positivt att förbundet gjorde ett försök med Webb-TV och nu kan vi lära av detta och försöka få till mer av den varan och proffsigare arrangemang runt om i landet. Vi borde få minst lika mycket publik och uppmärksamhet som bordtennisen eller hur?

Tack även till följande: tävlingsledarna, domarna, linjedomarna, bollkallarna, föräldragruppen, receptionisterna, företagsnätverket, medierna och driftsansvarige Ulf Landin och alla dem som har slitit med läktarbygge och banstädningen. Grymt bra jobbat allihopa!

resultat Final 2: KLTK-Fair Play 4-0

resultat Final 1: Fair Play - KLTK 3-3

Semifinalresultat

Poolspelsresultat

Fair Play Magazine

Läs mer: tennis.se  Sydsvenskan  Skånskan wilson-ny
dunlop-logo