tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Fair Plays damer spelade oavgjort mot Helsingborgs TK i Elitserien

Idag spelade Fair Play 3-3 och därmed oavgjort mot de regerande Svenska Mästarna Helsingborg på hemmaplan i Elitserien.

- Det känns lite tungt att spela 3-3 idag eftersom vi är så nära att vinna i våra tre förlustmatcher, som alla avgörs i supertiebreak. Men sånt är livet och vi tar med oss 1 poäng från matchen och krigar vidare i serien med matcher nästa helg. Våra spelare visar en mycket bra inställning och spelar bra tennis från början till slut och detta känns bra inför fortsättningen. Kul med mycket folk på läktaren som kom för att stötta oss och detta stöd hjälpte oss i matcherna, säger Fair Plays lagledare Tomas Biernacki som tillsammans med Kasia Jakowlew coachade laget på ett bra och framgångsrikt sätt i helgen.

Fair Play - Helsingborg 3-3

1. Mervana Jugic-Salkic - Beatrice Cedermark 6-2,7-6(7-3)

Mervana spelade mycket bra och var mycket dominerande fram t o m 6-2,5-1. Beatrice fortsatte att kriga föredömligt och överraskade starkt med att gå fram till 6-5 ledning och 15-40 i Mervanas serve och två setbollar. Mervana gör sedan ett serveäss och dessutom lyckas hon göra en vinnare med en slice och sedan hittade hon tillbaka till sitt vägvinnande spel och kunde vinna klart i tiebreak med 7-3.

mervana320

Mervana Jugic-Salkic vann på första singeln.

2. Emma Flood - Evelina Virtanen 2-6,6-2,0-1(8-10)

Emma var lite spänd i första set och Evelina styrde matchen och tog initiativet i duellerna och vann klart med 6-2. I andra set kom Emma in i matchen och drev på bättre och gav inte Evelina utrymme att styra med sin forehand lika mycket och Emma vann välförtjänt med 6-2. I supertiebreaket fick Evelina en tidig ledning och Emma låg "hack i häl" men nådde inte ända fram och HTK vann med 10-8 och därmed matchen. 

emma flood

Emma Flood slet hårt, men föll i en rysare.

3. Diana Eriksson - Viktoria Matejevic 7-6(7-4),6-1

Diana mötte en mycket offensivt spelande motståndare, som spelade på toppen av sin förmåga. Första set var mycket jämnt och Diana lyckades ta hem detta i tiebreak och sedan tog rutinen ut sin rätt och Diana vann det andra setet klart med 6-1.

Diana Eriksson IMG_3314 (2)

Diana vann i två raka set på tredje singeln.

4. Brenda Njuki - Karina Jacobsgaard 6-4,2-6,0-1(2-10)

Brenda gjorde ett mycket bra första set mot den rutinerade danskan och vann med 6-4. Fr o m andra sets anledning så tog Karina över stafettpinnen och spelade ut hela sitt stora register och vann välförtjänt andra set med 6-2 och super-tiebreaket med 10-2. Brenda gjorde en mycket bra insats mot danskan, som höll hög nivå.

brenda-njuki1-219x300

Brenda gör en kanonmatch, men föll i ett avgörande super-tiebreak.

D1: Jugic-Salkic/Eriksson-Virtanen/Brunskog 6-2,6-1

Mervana & Diana vann på ett imponerande sätt mot HTK-paret och spelade en härlig dubbel, som bådar gott för framtida Elitseriespel.

D2: Njuki/Flood-Cedermark/Jacobsgaard 6-2,2-6,0-1(4-10)

Brenda & Emma började fantastiskt bra och vann första set på ett lysande sätt och allt fungerade. I andra set vann HTK-paret rättvist och det blev ett avgörande supertiebreak som avgjorde. I detta hade Fair Play-paret 3-1, men föll med 4-10 till det inspirerade HTK-paret och därmed var oavgjort ett faktum i lagmatchen.

Se resultat etc: serietabell.

Kolla in spelarna, läs artiklar, matchprogram etc i coola Fair Play Magazine.

Läs mer i de fina artiklarna i media inför Elitserien och efter helgens spel: SDS SkD tennis.se tennis.se tennis.se

/JI


vw
adidas_124