tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Fair Plays damer vann SM-GULD!!!

Fair Plays damer vann dagens SM-final på hemmaplan mot Stockholmslaget KLTK med 4-2 och är därmed SVENSKA MÄSTARE 2011! Senast Fair Play vann Lag SM-guld för damer inomhus  var 1987 och nu är äntligen en lång väntan över.

- Detta är en fantastisk känsla att få vinna SM-guld och ikväll skall det firas ordentligt. Alla spelare i laget skall hyllas för de har gjort fantastiska insatser under hela grundserien och i dagens final. Vårt team runt laget har fungerat utmärkt och stämningen i laget har varit kanon. Vi är jätteglada för allt stöd från publiken idag och vi vill också gratulera våra motståndare KLTK till en väl genomförd final och till silvermedaljen. Dagens final höll en hög spelmässig nivå med bl a matchen som Mervana Jugic-Salkic vann mot Hilda Melander som SM-finalens höjdpunkt, säger lagledaren Tomas Biernacki & coachen Kasia Jakowlew.

SM-GULD 2011 IMGP9276

Svenska Mästare 2011: Fr v: Brenda Njuki,Kristina Andlovic,Diana Eriksson, Mathilda Malm, Emma Flood, Mervana Jugic-Salkic. Sittande fr v:Tomas Biernacki, Kasia Jakowlew, Nikola Vuckovic. Saknas på bild: Tadeja Majeric, Lina Åkesson & Jimmy Wallin. GRATTIS!!

SM-final 2011: Fair Play - KLTK 4-2 

1. Mervana Jugic-Salkic - Hilda Melander 3-6,6-3,1-0(10-8)

Mervana vann i en riktig välspelad match, som gav publiken en mycket fin tennis-upplevelse. Duktige Hilda Melander spelade stabilt från baslinjen och rörde sig fantastiskt bra och var klart bättre i första set och i början av andra set. Mervana kom sedan in i matchen och lyckades vända och vinna tack vare bättre variation, en bra serve och förmågan att våga i de avgörande lägena. Mervana är därmed obesegrad i singel i årets Elitserie.

Mervana Jugic image

Mervana Jugic-Salkic vann i en rysare.

2. Emma Flood - Paulina Milosavljevic 3-6,4-6

Emma slet och krigade hårt från bakplan, men föll mot starke Paulina Milosavljevic, som var bättre för dagen. Matchen tog hela 2 timmar och innehöll massor av baslinjedueller och bra tennis.

emma flood

Emma Flood krigade hårt, men föll mot bra motstånd.

3. Diana Eriksson - Rebecca Poikajärvi 6-2,6-2

Diana dominerade från början till slut med en bra forehand och ett högt tempo och har därmed vunnit alla sina singelmatcher i årets Elitserie.

diana

Diana Eriksson imponerade idag.

4. Kristina Andlovic - Marija Milutinovic 6-0,6-0

Kristina storspelade och hade en helt annan taktik än i söndags, då hon föll mot den vasse KLTK-spelaren. Nu var det 100%-fokus och helt felfritt spel med variation som huvudtema. Det är mycket imponerande av Kristina att kunna göra den förvandling i en SM-final.

kristina-02

Kristina Andlovic storspelade och fick revansch mot Milutinovic.

D1:Mervana Jugic-Salkic/Kristina Andlovic - Milosavljevic/Melander 2-6,1-6

Det duktiga KLTK-paret gör en helt felfri insats och vinner mycket rättvist mot Mervana & Kristina.

D2:Emma Flood/Diana Eriksson - Karolina Söör/Matilda Karlsson 6-0,6-3

Emma & Diana vann återigen en andradubbel mot KLTK och idag dominerade man från början till slut med både tufft baslinjespel och bra volleyspel och segern säkrade också SM-guldet till Fair Play.

Grundseriens serietabell.

Läs mer: tennis.se kltk.se

Kolla in spelarna, läs artiklar, matchprogram etc i coola Fair Play Magazine.

/JI


vw
elite_j