tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Fair Plays herrar vann SM-final #1 mot Helsingborg med 5-1

Fair Plays herrlag vann SM-final # 1 mot Helsingborgs TK med 5-1. Hemmalaget vann tre av fyra singlar och lyckades knipa båda dubblarna i dagens final och den stora hemmapubliken fick se mycket bra tennis, härlig action, intensitet och många härliga bolldueller. Finalmatch # 2 spelas i Helsingborg på lördag kl.12.00 och det sammanlagda resultatet i dessa två matcher avgör vem som blir Svensk Mästare.

- Det känns riktigt bra att vinna med 5-1 och detta ger oss mycket bra förutsättningar inför lördagens final på filten i Helsingborg. Det var en riktig lagseger idag där alla bidrog på ett härligt sätt inkl våra reserver Kalle Averfalk, Filip Bergevi & Mohammed Shabib, säger den spelande lagledaren Andreas Vinciguerra efter SM-finalen. Han coachar laget tillsammans med Tomas Biernacki.

SM-final: Fair Play - Helsingborg  5-1 

1. Frederik Nielsen - Calle Bergman 5-7,7-5,0-1(5-10)

Frederik hade två setbollar i första, men Calle Bergman spelade bra i rätt läge och vann första set 7-5. I andra set lyckades Frederik spela upp sig och vända efter många fina dueller och härlig variation från bakplan. I supertiebreaket var Bergman den bäste och vann mot Fair Plays etta.

Frederik-Nielsen-02

Frederik Nielsen föll i avgörande super-tiebreak i en välspelad match.

2. Filip Prpic - Philip Örnö 6-1,7-6(7-4)

Filip vann efter en övertygande insats i två raka set och briljerade stundtals med fin variation och härlig känsla. - Skön seger idag och nu laddar vi inför lördagens final, säger en nöjd Filip Prpic efter dagens seger. 

filip3

Filip Prpic vann dagens match och visade prov på en härlig variation.

3. Pablo Figueroa - Jacob Ahlström 7-5,6-0

Pablo hängde i på ett imponerande sätt mot en mycket bra spelande Jacob Ahlström i det första setet. Pablo räddade fem setbollar och lyckades vända till setseger med 7-5 bl a med fyra serveäss. I andra set var det spel mot ett mål och Pablo vann klart med 6-0. 

pablo_ny

Pablo Figueroa servade mycket bra i dagens singel.

4. Andreas Vinciguerra- Jonas Berg 6-4,6-4

Vinci spelade mycket stabilt från bakplan och var aldrig hotad i sin egen serve. Jonas Berg servade dock mycket bra och Vinci lyckades bryta en gång per set och detta räckte till matchseger för hemmaspelaren.

Vinc_MG_7838

Vinciguerra såg mycket stabil ut från baslinjen i dagens segermatch.

D1: Nielsen/Prpic - Örnö/Ahlström 6-4,6-4

Hemmaparet vann på ett betryggande sätt mot ett bra och hårt slående HTK-par. Filip & Frederik kompletterar varandra och vann helt rättvist.

D2: Vinciguerra/Figueroa-Bergman/Berg 6-1,3-6,1-0(10-8)

Vinc & Pablo spelade riktigt bra i första set och vann 6-1. I andra set blev man lite passiv och HTK-paret spelade upp sig och vann setet rättvist med 6-3. I supertiebreaket fick Malmö-paret en utmärkt start och ledde med 8-4 efter underbart dubbelspel. Calle & Jonas gav inte upp utan de kom tillbaka och de låg under 8-9 med egen serve, men en bra serveretur blev för svår och Fair Play-paret vann denna viktiga dubbel.

Final nr.2 spelas på Olympiahallen i Helsingborg på lördag kl.12.00 och vinner Fair Play två matcher så är SM-guldet säkrat.

Det är fjärde året i rad som Fair Play är i SM-final på herrsidan. 2008 blev det vinst och sedan har det blivit två silver i rad och nu är det alltså dags igen för SM-final.

Kolla in spelarna, läs artiklar, matchprogram etc i coola Fair Play Magazine.

/JI


wilson-ny
ny-logo-head