tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens


2011
2010
2009
2008
2007
Isak laddar om efter succén

Isak Arvidsson laddar om efter succén i futuretävlingarna på hemmaplan. Fair Play-spelaren tog hem tre titlar på tre veckor i tävlingarna i Karlskrona och Båstad.
  - Hela treveckorsperioden var bra, både resultatmässigt och spelmässigt. Jag är riktigt nöjd, säger han.
  Sex titlar har 23-åringen vunnit under 2016, men han har spelat bra en längre tid.
   - Förra året var egentligen också rätt så bra. Om man bara ser spelmässigt var det ett av mina bästa år, men det gav inte så mycket poäng. Jag förlorade många kvartsfinaler och fick inte riktigt till det även om jag hade en bra känsla. Det var först på hösten som det började trilla in lite poäng.
  Och i våras slog du den då 100-rankade Dustin Brown i Jönköpings challenger…
  - Ja, det var häftigt. Jag vet att jag kan spela bra tennis, något jag bevisade i den matchen. Men han har spelat i Franska Öppna den här veckan och det har inte jag, så det finns en skillnad någonstans.
  Vad har du för målsättning i år?
  - Målet är att kvala in i några challengers, det är där poängen finns. Jag ska ta det steget nu när jag klättrar lite på rankingen och förhoppningsvis kommer in i alla kval.
  Hur ser upplägget ut den närmsta tiden?
  - Jag är hemma den här veckan. Nästa helg ska jag signa in i två challengers, i Tjeckien och Slovakien. Veckan därefter spelar jag en future någonstans i Europa. Och sen så har vi ett träningsläger innan challengern i Båstad. Det blir tre veckor i Båstad med träning, challengern och Swedish Open. Det ska bli kul.
  Vilket är ditt bästa Båstadsminne?
  - Som junior var jag inte så bra, så den perioden kan vi glömma. Den här veckan med dubbla segrar rankar jag högt, men också när jag var framme i kvalfinal till ATP-tävlingen (2013). Och såklart när jag och ”Mackan” (Markus Eriksson) vann första omgången i dubbel. Så det finns några goda minnen från Båstad, men jag hoppas att det kan bli ännu bättre i sommar.
  Kommer du att spela för Fair Play i serien i sommar?
  - Nej, det ska jag inte. Det blir först till inomhusserien.
  Du bor i Båstad. Vilka spelare tränar du med där?
  - Jag kör med spelarna på tennisgymnasiet och ibland tränar jag med Anders Järryd och ”Henke” Holm, jag kör med legendarerna (skratt). Det är inte så många spelare som spelar på heltid här så ibland lägger jag in träningsveckor i Göteborg tillsammans med ”Mackan” Eriksson. Man måste röra på sig för att få matchträning och uppåtsparring. Om somrarna är det mycket lättare för då är fler spelare på plats i Båstad.
  Lycka till i Tjeckien och i resten av sommarens tävlingar.
  - Tack så mycket.

isakarvidsson2016
arvidssonbåstad16-arvidsson-simonsson
Isak Arvidsson har haft ett par framgångsrika tävlingsveckor.

/ JWwilson-ny
dunlop-logo