tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Herrlaget blev trea i elitserien

Ullevi besegrade oss med 5-1 under torsdagskvällen i Göteborg och vi gratulerar Göteborgsklubben till segern och till slutspelsplatsen.

Singlarna var stenhårda och välspelade och alla fyra matcherna avgjordes i s k super-tiebreak. Tyvärr var inte marginalerna helt på vår sida och vi förlorade tre av dessa. Ervin Eleskovic vann sin match trots skadebekymmer mot den rutinerade Marcus Sarstrand. Pablo Figueroa, Tim Göransson och Sören Wedege visade både bra form och en härlig inställning men det räckte tyvärr inte riktigt denna kväll.

I dubblarna föll vi i raka set men vi kan konstatera att vårt unga lag har gjort en mycket bra säsong i elitserien. Viktig åtgärd är dock att vi framgent måste förbättra dubbelkunskaperna för att kunna rå på Sveriges för tillfället två bästa lag - Ullevi TK och Lidköpings TK.

Ervin Eleskovic imponerade i singel och vann alla sina fem matcher och nu hoppas vi innerligt på ett internationellt genombrott 2008. Pablo Figueroa vann fyra av fem singlar och spelade riktigt bra och den enda förlusten kom mot Björn Rehnquist (ATP#283) i super-tiebreak. Tim Göransson elitseriedebuterade på ett utmärkt sätt genom att vinna tre av fem singlar och visar en enorm positiv inställning. Nu hoppas vi att denna seriösitet betalar sig under 2008 och att han kan lyfta till förhoppningsvis topp-400. Vår egna produkt Nikola Vuckovic, som har gjort några riktigt bra matcher både i singel och dubbel, visade verkligen att han förbättrat sitt spel. 18-årige Sören Wedege har spelat både singel och dubbel och han har visat att han verkligen har framtiden för sig och han gjorde faktiskt sin sjätte seriesäsong i olika sammanhang för oss. Raphael Durek visade som vanligt högklassigt spel både i singel och dubbel med en grym team-känsla. Joel Åkerberg har spelat några bra dubblar och visat sin starka lagmoral och inställning som han alltid gör och vi önskar honom all lycka på college med start i januari.

Niklas Fjeldstad och Fredrik Lundh har gjort ett gediget och proffsigt arbete och det känns tryggt för oss med så duktiga ledare/tränare i dessa sammanhang. 

Klubbens egen satsning med Fair Play Magazine, läktarbygge mot MBTK, pressträff, match-affischer, e-mail reklam, tidningsannonser och mass-sms etc har gett ett härligt gensvar publikt och mediamässigt. Detta är mycket värdefullt för att vi åtminstone regionalt skall ge elitserien en högre status.

Vår tävlingsorganisation i samband med alla hemmamatcher och sammandrag med tävlingsledaren Thomas Bergström i spetsen har fungerat utmärkt. Allt från rekryteringen av huvuddomare, linjedomare, bollkallar till matlagning etc har löst sig på ett ypperligt sätt och vi har varit rejält belastade med arbete men löst uppgiften på ett bra sätt.                                     Anna Cewe Jönsson har gjort ett förträffligt arbete med flytten av alla träningstimmar, vilket har varit ett jätteprojekt. För kännedom så har vi ca 370 tränarledda timmar per vecka.

Se matchresultat här

Se slutställning elitserien här

Se Fair Play Magazine här


wilson-ny
adidas_124