tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Ny dubbeltitel för Isak Arvidsson på Challengertouren

Isak Arvidsson och Fred Simonsson, KLTK, imponerade stort i dagens final i Båstad Challenger mot det andraseedade och klart högre rankade paret Andreas Siljeström/Johan Brunström, KLTK/Ullevi TK. Segersiffrorna skrevs till 6-3,7-5 och detta var den andra segern på ATP Challenger Tour för Isak och Fred(den första vanns i Jönköping i mars).

– Vi spelade riktigt bra och vi har ett mycket bra "flow" i vårt spel just just nu. Vi har hittat tillbaka till vår "powerdubbel" från i våras och vår taktik lyckades till 100% i dagens final. Nu skall det bli fantastiskt kul att göra singeldebut i huvudtävlingen i ATP-tävlingen här i Båstad i nästa vecka och efter den här segern så kanske vi kan få ett wildcard i dubbeln också, säger en glad Isak Arvidsson efter finalen.

Denna seger ger ca 12.000 kr/person i prispengar men framförallt ger den 90 nya ATP-poäng. Det innebär att Isak Arvidssons nya världsranking i dubbel kommer att vara ca 210, när den nya rankingen publiceras på måndag. Isak kommer nu framgent att prioritera dubbeln mer än tidigare år och han kommer därför att spela mer på challengertouren, där hans dubbelranking ger honom chans att komma in i en hel del huvudtävlingar. 

bastad-challenger

Resultat här.

isakarvidsson2016
Isak Arvidsson vann dubbeltiteln i Båstad Challenger.Bild: tennis.se

Prisutdelning challenger

Prisutdelning efter dubbelfinalen. Bild:tennis.se

/JI


vw
Babolat_logo