tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Linköpingsresa - del 3

Lina Åkesson vann sin hittills största seger!

Denna helgen var Lina Åkesson, 14 år, klubbens enda hopp. Efter två segermatcher under lördagen så somnade hon sött på lördagskvällen, rapporterade Fredrik Lundh ätandes glass från hotellrummet i Linköping. Linas match mot Linnea Johansson, Båstad i kvartsfinalen var en riktig rysare som vanns med 7-5 i avgörande set. Lina spelade sin allra bästa tennis i de fem första gamen i första set och ledde med 5-0, men sedan blev det jämnt och det var en riktig holmgång.

I söndagens semifinal vann Lina över Denisa Aradean, Helsingborg med 3-6,6-4,6-2 i en jämn match som aldrig nådde några spelmässiga höjder. Lina imponerade med att komma tillbaka efter den inledande setförlusten och med att vända mot en spelare som hon tidigare aldrig slagit.

I finalen väntade nu den toppseedade favoriten Matilda Karlsson, KLTK. Efter ett långt och tufft första set som vanns av Karlsson med 7-5 så kändes det tufft, sa tränaren Fredrik Lundh. Lina fortsatte kämpa och vände matchen och vann med 5-7,6-4,6-2 och vann därmed sin utan tvekan mest meriterande seger. Detta ger den här seriösa och målinriktade tjejen ytterligare bränsle i sin satsning, konstaterar Fredrik.

Min förbättrade aggresivitet var avgörande men jag har fortfarande mycket kvar att förbättra, sa en mycket glad Lina Åkesson efter matchen. 

 Se resultat här


lupinia-124px
zynaz_124