tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Frida Bostrand svensk mästare igen

I somras vann hon JSM-guld i singel och JSM-silver i dubbel. I helgen slog Frida Bostrand till igen och vann JSM-guld inomhus i Göteborg. Fair Play-spelaren gick som oseedad hela vägen och vann flicksingel 16 utan setförlust. I finalen på påskafton besegrades Anna Leijon, KLTK, med 6-3, 7-6.
  - Jag är otroligt glad och givetvis positivt överraskad att jag vann JSM igen – denna gången som oseedad och ett år ung. Jag var lite småkrasslig veckan innan JSM så jag kom till turneringen utan några större förväntningar, säger Frida Bostrand.
  Vilken mästerskapsvecka det blev för Frida som fick en tuff lottning, men Fair Play-spelaren radade upp topprestationer. Hon inledde med seger mot Isabella Mårtensson, Malmö Bellevue TK, och tvålade i nästa match dit andraseedade Jessica Mridha, Solna TK, med klara siffror, 6-2, 6-3.
  I åttondelen mot Angelina Melki, Farsta TK, släppte hon bara tre game och i kvarten mot sjundesseedade Sara Salemyr, SALK, fyra game. På långfredagen gjorde Frida processen kort med sjätteseedade Frida Furst, Trollbäckens TK. 6-3, 6-0 skrevs setsiffrorna till i semin. Och i finalen slog hon alltså Anna Leijon, som var med i KLTK:s lag som nyligen vann lag-SM för 18-åringar, i raka set och tog hem klassen som ett år ung. Imponerande.
  - Jag har förbättrat min serve otroligt mycket och den stämde bra hela turneringen. Tack vare den fick jag övertaget i många poäng och detta hjälpte mig i många lägen. Dessutom fokuserade jag på rätt saker i varje match och höll nerverna under kontroll. Jag var positiv och mentalt stark under hela turneringen, säger Bostrand som i par med Sissi Schmidt Axelsson även gick till kvarten i dubbelklassen. Fair Play-paret föll mot andraseedade Jessica Mridha/Leticia Temirhanova med 2-6, 3-6.

frida bostrand
IMG_3122
Frida Bostrand och Anna Leijon efter finalen i flicksingel 16. 

Fridas väg till JSM-guldet
Första omgången: Isabella Mårtensson, Malmö Bellevue TK 6-4, 6-2
Andra omgången: Jessica Mridha, Solna TK 6-2 6-3
Åttondelsfinal: Angelina Melki, Farsta TK 6-1, 6-2
Kvartsfinal: Sara Salemyr, SALK, 6-1, 6-3
Semifinal: Frida Furst, Trollbäckens TK 6-3, 6-0
Final: Anna Leijon, KLTK, 6-3, 7-6
juniorsm

Resultat JSM här

IMG_3121
Frida med Fair Play-tränaren Jon Sigurdsson.

IMG_3123IMG_3124
Sex segrar utan setförlust för Frida som vann FS16 i Göteborg.

/ JW


jc-decaux-ny
elite_j