tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Tim och Sören föll mot tufft motstånd


Tim Göransson förlorade i huvudtävlingen i Challenger-turneringen i Århus, Danmark mot ryssen Chekhov med 1-6, 5-7 och hade chansen i andra set, men det ville sig inte riktigt. Sören Wedege föll mot den förre världsspelaren Guillermo Coria med 2-6, 0-6 och det var en riktigt svår motståndare att tampas med. Både Tim och Sören arbetar vidare mot nya mål och de har tiden för sig i denna härliga sport.

Klubben åkte gemensamt och Niklas Fjeldstad var på plats som ledare och Tim Göransson, Pablo Figueroa, Sören Wedege och Ervin Eleskovic deltog från Fair Play. Tävlingen har en prissumma på 42500 dollars + hospitality, vilket innebär att det var hög standard på startfältet. Sören Wedege, som tränar i Malmö med jämna mellanrum, fick ett wild card till huvudtävlingen och mötte  Guillermo Coria (ATP 812), Argentina i första omgången i singel. Dessutom spelade han dubbel tillsammans med förstaseedade världsstjärnan Oscar Hernandez (ATP 76), Spanien men de förlorade i första omgången.

Tim Göransson vann 7-5, 6-2 i sin första kvalmatch mot Timo Nieminen (ATP 519), Finland efter stabilt spel. Sedan vann han mot slovaken Marek Semjan (ATP 402) i kvalfinalen med 6-3, 1-6, 6-3 efter drygt två timmars spel.

Ervin Eleskovic vann sin första match ganska enkelt mot dansken Rasmus Möller med 6-3, 6-1 i kvalet. I andra matchen föll Ervin mot Antal van der Duim med 4-6, 6-1, 4-6 i en svängig match, där Ervin med lite flyt faktiskt kunde ha vunnit i raka set. Men holländaren är på uppgång och det är bara för Ervin att bita ihop och jobba vidare, så kommer dom stora framgångarna förr eller senare.

Van der Duim blev baneman för två Fair Play-spelare i kvalspelet. Pablos match i den första kvalomgången mot van der Duim var en händelserik match, där matchen fick brytas pga att nätet gick sönder och spelarna helt sonika fick byta bana. Dessutom fick Pablo en boll i ögat i andra set och fick behandling bland annat med hjälp av Niklas ispåse. Skönt med förberedda coacher eller hur? Nu föll Pablo med 5-7, 6-2, 3-6 men tar med sig den här erfarenheten för vidare internationellt spel.

Se lottningen till kvalet här och till huvudtävlingen här.

Se tävlingens hemsida här.


tim
En bra turnering av Tim

soren
Danskt framtidslöfte från Fair Play


lupinia-124px
adidas_124