tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
 
Hem / Föreningen / Vårt CSR-ansvar / Tennis på gatan
Tennis på gatan

I slutet av maj förra året gick startskottet för Tennis på gatan, som är Svenska Tennisförbundets nya barn- och ungdomssatsning med syftet att sprida tennisen till platser där den vanligtvis inte spelas så mycket. Helt enkelt: erbjuda tennis till de barn och ungdomar som inte har den naturliga vägen in i vår idrott.
  Genom Framåtfonden, ett initiativ startat av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet, beviljades Svenska Tennisförbundet stöd att bedriva projektet i Stockholms, Göteborgs och Malmös förorter där tennisträningar nu erbjuds en gång i veckan. I Malmö hålls träningarna i Sofielundsskolan på torsdagar 17.00-18.30 och ansvarig tränare är Anna Oehme som har Hella Lubandi till sin hjälp. 
  På Tennis på gatans program står också större evenemang där deltagarna från andra orter bjuds in. Dessutom kan deltagarna ansöka om stipendier för utrustning och träning i en tennisklubb, en viktig del i projektet för att skapa en brygga mellan klubbarnas verksamheter och därmed öka inkluderingen.
   – Tennis på gatan känns jättespännande, och det är helt rätt att det sträcker sig över en längre tid för att få kontinuitet. Det viktiga är att vi får igång kidsen och att vi sprider tennisen. Inom svensk tennis är vi väldigt organiserade och vi är duktiga på att vara det, men det här är en möjlighet att synas utanför våra tennishallar. Om barnen sen väljer att fortsätta spela på egen hand eller i en klubb spelar ingen roll, den stora vinningen är att de får upptäcka tennis – en sport för hela livet, säger Fair Plays klubbchef Janne Immonen.
  Följ Tennis på gatan på Facebook och Instagram, samt på hemsidan tennispagatan.se.

Tennis på gatan
lupinia-124px
prodoc124px