tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
 
Hem / Elit / Malmö Tennisgymnasium - NIU

Dags att söka till Tennisgymnasiet?

Vill du få en perfekt möjlighet att kombinera studier på gymnasienivå och bästa tänkbara tennisträning med målsättningen att nå den yppersta eliten? Ansök då till oss och vi kommer att ge dig mycket bra förutsättningar med tennisträning, tävlingsresor, teori och fysisk träning under ledning av kompetenta och engagerade tränare. Verksamheten är godkänd som Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) vilket innebär att vi är godkända av Svenska Tennisförbundetoch Skolverket. En förutsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium.

Träning och tävling

Du får träna 9-18 timmar i veckan på morgnar och kvällar på Fair Play Stadion. Alla elever ges dessutom möjlighet att träna i hemmaklubben. Vi åker på både nationella och internationella tävlingar. Vi jobbar med videoanalys och individuell träning. Vid behov får du tillgång till läkarexpertis och idrottspsykologisk rådgivning. Två gånger per läsår testar vi dig med ”fysprofilen” och du får ett individuellt styrketräningsprogram.

Tränare Ansvarig tränare är David Gustafsson men vi har även tillgång till Fair Plays öviga tränarstab både för praktik och teori, såsom Mervana Jugic-Salkic, Jonas Wallgård och irmin Glavas..

Träningsmiljö All tennisträning sker på Fair Play Stadion med tio hardcourtbanor. Utomhusträningen sker på Hästhagens IP. Varje år har vi besök av elitspelare och tillhör du de bästa av våra elever får du dessutom möjlighet att träna med Fair Play TK:s A-lag.

 

Lokaler: Malmö stads Idrottsgymnasium. Träningen bedrivs på Fair Play stadion (inomhus), Hästhagens IP och Limhamns IP (utomhus)

Sista ansökningsdag: 1 december 2018

Antal: Vi tar in ca 4-6 elever/år

Ansökningsblankett: www.tennis.se

Kontaktperson: David Gustafsson 0739-169369

Vi har ett topputrustat gym i Baltiska hallen och alla elever får fri tillgång till detta och dessutom årskort på Nordic Wellness Fair Play, beredskap för rehabträning om du blir skadad och stödfunktioner som näringslära, idrottspsykologisk rådgivning och karriärrådgivning.

VÅRA PROGRAM MED IDROTTSPROFIL
Samhällsvetenskapliga programmet, SP- idrott
Naturvetenskapliga programmet, NV-idrott
Ekonomiprogrammet, EK-idrott
Handels- och Administrationsprogrammet, HP-idrott
Idrottsprogram med ledarinriktning, Barn- och Fritidsprogrammet

Broschyr Malmö Idrottsgymnasium

www.malmoidrottsgymnasium.se

http://malmo.se/Forskola--utbildning/Gymnasieskola/Sa-valjer-du/Gymnasieskolor-i-Malmo/Malmo-Idrottsgymnasium/Vara-idrotter/Nationellt-godkanda-idrottsutbildningar-NIU/Tennis.html

Ämnesplan Specialidrott

Malmö Idrottsakademi

Handlingsplan 2017-18

acrobat Elevansvar 

acrobat  Verksamhetsplan Malmö Idrottsgymnasier

/JI

 


vw
Babolat_logo