tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
 
Hem / Elit / Malmö Tennisgymnasium - NIU

Dags att söka till Tennisgymnasiet?

Vill du få en perfekt möjlighet att kombinera studier på gymnasienivå och bästa tänkbara tennisträning med målsättningen att nå den yppersta eliten? Ansök då till oss och vi kommer att ge dig mycket bra förutsättningar med tennisträning, tävlingsresor, teori och fysisk träning under ledning av kompetenta och engagerade tränare. Verksamheten är godkänd som Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) vilket innebär att vi är godkända av Svenska Tennisförbundet och Skolverket. En förutsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium.

Träning och tävling

Tennis är en av de sporter som överträffar kraven på NIU, då vi har organiserad träning alla veckans vardagar. Hos oss har du möjlighet att träna mellan 9-18 timmar per vecka. En av våra stora styrkor är att vi ger alla elever möjlighet att träna i hemmaklubben. Alla elever ges möjlighet att åka på både nationella och internationella tävlingar. Vi jobbar med videoanalys och individuell träning. Alla elever har förmånen att få tillgång till både läkarexpertis och psykologisk rådgivning. Vårt nära samarbete med Malmö Idrottsakademi ger också våra elitspelare tillgång till en hel uppsjö med otroligt proffsiga stödfunktioner. Två gånger per läsår testar vi din fysiska status, detta gör vi på Atleticum med hjälp av experter från Malmö Idrottsakademi.

Tränare Ansvarig tränare är David Gustafsson men vi har även tillgång till Fair Plays öviga tränarstab både för praktik och teori. Dessa tränare är  Mervana Jugic-Salkic, Jonas Wallgård, Ulf Johnsson och Irmin Glavas (fys)...

Träningsmiljö All tennisträning sker på Fair Play Stadion med tio hardcourtbanor. Utomhusträningen sker på Hästhagens IP. Varje år har vi besök av elitspelare och tillhör du de bästa av våra elever får du dessutom möjlighet att träna med Fair Play TK:s A-lag.

 

Lokaler: Malmö stads Idrottsgymnasium. Träningen bedrivs på Fair Play stadion (inomhus), Hästhagens IP och Limhamns IP (utomhus)

Sista ansökningsdag: 1 december 2019

Antal: Vi tar in ca 4-6 elever/år

Ansökningsblankett: www.tennis.se

Kontaktperson: David Gustafsson 0739-169369

Bredvid gymnasiet finns topputrustat gym i Baltiska hallen och dessutom har alla elever möjlighet att få ett årskort på Nordic Wellness som ligger på Fair Play Stadion. Beredskap för rehabträning om du blir skadad och stödfunktioner som näringslära, idrottspsykologisk rådgivning och karriärrådgivning finns också runt hörnet på Idrottsmedicinskt Centrum, också det beläget på Fair Play Stadion.

www.malmoidrottsgymnasium.se

Malmö Idrottsakademi

Handlingsplan 2019-2020


acrobat Elevansvar 

 

/JI&DG

 


vw
Babolat_logo