tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
 
Hem / Föreningen / Vårt CSR-ansvar
Vårt CSR-ansvar

Vårt klubbnamn, Fair Play Tennisklubb, kommer från det faktum att våra grundare ville ha en förening som var helt fri från orättvisor och mygel. Det är givetvis mycket viktigt för oss som förening att vi på alla plan har detta synsätt med oss och att vi oavsett nivå tar tag i ev problem som kan dyka upp. Vi ser det också som mycket viktigt att vi tar vårt samhällsansvar(CSR) och bidrar på olika sätt, förutom det faktum att vi tar hand om ca 1.650 barn, ungdomar och vuxna varje vecka i vår kontinuerliga träningsverksamhet.

Exempel på våra engagemang som kopplas till vårt samhällsansvar:

- Vi genomför årligen en lokal insats för barn & ungdomar i alla stadsdelar i Malmö i ett projekt som heter Tennis skapar Fair Play i hela Malmö och detta är genomfört sommaren 2017 & 2018 - läs allt om detta lovprisade initiativ här.  

- Vi säljer begagnade tennisbollar till skolor och dylikt för att bl a användas till att minska bullret i klassrummen till hörselskadades, övriga elever och lärares glädje. Detta innebär också en miljömässig vinst eftersom bollarna kommer till ytterligare användning. Bollarna kostar 4 kr/st och pengarna går oavkortat till vårt fadderbarn i Afrika via barnfonden i Sverige. Vill du köpa bollar - kontakta Victoria Roos.

- Vi på Fair Play hjälper Rädda Barnen att hjälpa. Vi har Rädda Barnens insamlingsbössa i Fair Play Store där pengarna går oavkortat till Rädda Barnen.

- Vi arbetar med en miljöpolicyantimobbningspolicy och en drogpolicy för att på ett konstruktivt och seriöst sätt arbeta med dessa frågor i vår verksamhet. Alla våra tränare måste visa upp ett utdrag från polisens belastningsregister för att säkerställa våra barn- och ungdomars trygghet.

- Vi är mycket positivt inställda till att låta praktikanter, arbetsprövande etc, via arbetsförmedlingen och diverse privata aktörer, göra sin praktik/arbetsprövning hos oss. Anledningen är bl a att vi genom detta delvis betalar tillbaka till samhället i form av att vi ger människor, som bl a har varit långtidsarbetslösa och sjuka chansen att prova på att arbeta hos oss med t ex drift & underhåll, administration och reception under kortare eller längre perioder. Vi får ett stort stöd från samhället i form av diverse kommunala och statliga bidrag och detta är ett sätt att ge tillbaka.

- Vi gjorde en stor insamling av tennisracketar i Sverige hösten 2010 till förmån för barn och ungdomar i bl a Rwanda och Uganda. Det innebar att vi kunde skicka ner 150 tennisracketar och 20 rullar tennissenor i december 2010 och detta gjorde vi i samarbete med Babolat, EuroElite och Internationella Tennisförbundet. Läs mer här.

Vill du ha mer information eller har några frågor - kontakta klubbchefen Janne Immonen.

jc-decaux-ny
zynaz_124