tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens
 
Hem / Tennisskola & Minitennis / Sveriges bästa tennisskola?
Sveriges bästa tennisskola?

tränarhandbok_omslag_1415_webTränarhandbokTränarhandbok 2016-17

Fair Play driver Sveriges största tennisskola. Vi gör allt för att också vara den bästa och Fair Play tilldelades Mackes trofé 2008 & 2012 för ett särskilt framgångsrikt arbete på ungdomssidan av Svenska Tennisförbundet. Övriga utmärkelser som föreningen har fått av Svenska Tennisförbundet är bl a Sveriges största tennisklubb 2011-2018 och Bästa klubb på SM som tilldelades 2014, 2015 och 2017. 2016 fick vi utmärkelsen Årets förening i Malmö i konkurrens med Malmös ca 540 olika föreningar. I vårt arbete är följande värt att notera:

Tränarhandboken: Inför varje säsong producerar vi en ny tränarhandbok, som innehåller allt referensmaterial en tränare kan tänkas behöva. Det handlar om inlärningsmetodik, ledarbeteende, teknikinstruktioner, Play & Stay, lektionsplanering, träningsmodeller och mycket annat. Så vitt vi vet är tränarhandboken unik i tennis-Sverige och enligt vissa i idrotts-Sverige. Denna bok har köpts in av över 50 tennisklubbar runt om i Sverige under de senaste åren.

Tränarutbildning: Fair Play anordnar, i egen regi, varje år SvTF:s första tränarutbildning Tennisens Plattform. Kurserna är även öppna för deltagare från föreningar i närområdet. Tennis Syd anordnar dessutom flertalet utbildningar för tränare här på Fair Play Stadion årligen. Våra tränare åker regelbundet på Svenska Tennisförbundets avancerade utbildningar, samt det årliga tränarsymposiet och deltar även på Tennis Syds två chefstränarträffar varje år. Tränare i elitverksamheten deltar också i internationella tränarsymposier, vilket utgör en bas för vår egen tränarfortbildning och en av dessa tränare är med på en internationell tränarutbildning vartannat år . Klubbens tränare har dessutom sex gemensamma tränarmöte per år och de heltidsanställda tränarna har kontinuerliga möten ytterligare varje år i sin strävan att hela tiden utvecklas och bli bättre. Vi anlitar kontinuerligt extrerna konsulter för att genomföra intern tränarutbildning för de fast anställda tränarna med för att ständigt arbeta med utveckling.

Play & Stay: Våra instruktörer använder sig av Play & Stay-konceptet, som är ett internationellt träningskoncept som både Internationella Tennisförbundet & Svenska Tennisförbundet står bakom. Träningen anpassar sig till elevernas ålder, längd och nivå och utgår från en uppgiftsbaserad pedagogik. I praktiken innebär det bl a att man tränar med olika typer av bollar, banans storlek anpassas och att man har olika storlekar på racketarna. För att implementera detta koncept ännu bättre använder vi oss av speciella coacher kontinuerligt som hjälper våra tränare med detta.

Tränarcoacher: Fortlöpande arbetar 2-3 av våra tränare med att coacha nya och befintliga tränare med de behov som föreligger allt för att utveckla och supporta våra instruktörer på bästa sätt.

Tränarrekrytering: Med konkurrenskraftiga löner, flera sociala aktiviteter och framförallt möjligheten att jobba tillsammans i en stor grupp duktiga tränare arbetar vi kontinuerligt med att rekrytera duktiga instruktörer till verksamheten.

Kvalitetssäkring: Ett omfattande kvalitetssäkringsarbete utförs löpande.

  acrobat Kvalitetssäkringsarbete i tennisskolan

 
Om du är intresserad av att jobba som tränare på Fair Play Stadion, vill beställa ett ex av tränarhandboken, eller om du har frågor eller synpunkter om verksamheten i tennisskolan, skicka ett mejl till klubbchefen Janne Immonen, eller slå honom en signal på 0705-614800.

Kostnaden för tränarhandboken är 249 kr. 2-5 ex 225 kr/st, 6- ex 199 kr/st. Frakt tillkommer.Du kan också köpa denna i Fair Play Store.

/JI

wilson-ny
ny-logo-head