Kvartett prisades på klubbens årsmöte
Nyheter
Kvartett prisades på klubbens årsmöte
Datum oktober 15, 2024

På måndagskvällen höll Fair Play TK sitt årsmöte där flera priser delades ut. Emina Honic utsågs till ”Årets flickjunior” och William Rejchtman Vinciguerra till ”Årets pojkjunior”, båda tilldelades ett stipendium på 15.000 kronor från Jannes Stiftelse. Jonas Wallgård fick priset ”Årets personal” och Martin Flensburg utsågs till ”Årets tränare”.

Årets flickjunior Emina Honic med sportchefen Stefan Hansson.

Emina Honic och sportchefen Stefan Hansson.

Motivering: I tuff konkurrens har vi i år fått en ung pristagare som årets flickjunior i Jannes stiftelse. Emina Honic, 13 år, har haft ett fantastiskt år bakom sig, där hon har skördat många individuella framgångar. Vid verksamhetsårets slut är Emina rankad som nummer två i landet och har under året vunnit inte mindre än 15 tävlingsklasser i singel och dubbel på nationell nivå.

SM-guld i dubbel och brons i singel vid individuella 14-års SM (som ett år ung) sticker ut, liksom hennes första internationella titel vid Tennis Europe-tävlingen i Vänersborg, vilket lovar gott inför framtiden. Emina gjorde även fina insatser i Fair Play Cup by Zenniz där hon vann dubbla klasser, samt i SALK:s stora turnering där hon kom trea i singel och tvåa i dubbel. Hon hann också med att vinna en JSM Race-klass som ett år ung innan verksamhetsårets slut.

Sammanfattningsvis vinner Emina priset som årets spelare tack vare en otroligt hög och jämn nivå under hela året. Med sin kämpaglöd, respekt för motståndarna och en härlig positiv attityd är Emina också en omtyckt spelare som representerar Fair Plays kärnvärden med bravur. Hon är därför en mycket välförtjänt mottagare av årets stipendium. 

 

William Rejchtman Vinciguerra blev årets pojkjunior.

Motivering: För andra året i rad heter årets stipendiat i Jannes Stiftelse William Rejchtman Vinciguerra. William har under året radat upp segrar och fantastiska insatser. Från elitserieguldet, där han spelade och bidrog under hela serien, till internationella vinster och framskjutna placeringar på mycket hög nivå. J300-segern i Asuncion Bowl och finalen i J300 i Peru sticker ut och lade grunden för att William kunde göra debut i Grand Slam-sammanhang, där han under 2024 har spelat samtliga fyra tävlingar (varav två ligger inom det aktuella verksamhetsåret).

Utöver de internationella resultaten vann William också JSM för 16-åringar i både singel och dubbel och har varit bofast i landslaget. Vid verksamhetsårets slut är William rankad som nummer ett i landet och har som högst legat på nummer 26 i världen på den internationella juniorrankingen (ITF). Med ett stort engagemang och ett oerhört driv genomför William en tennissatsning som verkligen sticker ut, och det ska bli oerhört roligt att följa hans vidare utveckling. Ett stort grattis till en välförtjänt vinnare av årets spelare, William Rejchtman Vinciguerra!

 

Klubbchefen David Gustafsson och Jonas Wallgård som fick priset “Årets personal”.

Motivering: Jonas Wallgård är årets personal och personifierar Fair Plays kärnvärden: engagemang, respekt, positivitet och kvalitet. Som ansvarig för tävlingsspelare i våra tävlingsgrupper och gymnasium besitter Jonas den viktiga egenskapen att verka utan att alltid synas. Tack vare sitt engagemang och sin långsiktighet i arbetet med spelarna har han, tillsammans med sitt team, skapat en god stämning och en utmärkt träningsmiljö för Fair Play Tennisklubbs tävlingsspelare.

Jonas har varit en starkt bidragande faktor till alla de juniorframgångar som klubben har skördat de senaste åren. För att nämna ett par exempel vann både P18 och F18 lag-SM-guld under det gångna verksamhetsåret. Själv skulle han nog vilja tillskriva spelarna hela äran, vilket också är en stor anledning till att Jonas är så bra och framgångsrik i det han gör. Han sätter alltid spelaren i centrum.

 

Martin Flensburg fick priset “Årets tränare”.

Motivering: Martin Flensburg är årets timanställde tränare. Med ett brinnande engagemang, ödmjukhet och en vilja att lära har Martin tagit sig an rollen som tränare med bravur. Han är ett utmärkt exempel på att Fair Plays kärnvärden utgör en solid grund för att lyckas som tränare. Under det gångna året har Martin skaffat sig mycket erfarenhet genom att ta sig an en stor variation av uppdrag inom tennisskolan. Han är omtyckt av såväl barn som vuxna och bidrar alltid med positiv energi och stort
engagemang när han genomför sina träningar.

Tack vare sina fina insatser och den utveckling Martin har haft som tränare har han beslutat att satsa på tränaryrket fullt ut. Från och med hösten 2024 kommer han att vara heltidsanställd hos Fair Play Tennisklubb. Detta är något klubben är mycket glada för, och att Martin har blivit framröstad som årets tränare bekräftar verkligen detta beslut, både från Fair Play Tennisklubb och från Martin själv. 

Tidigare nyheter
Kvartett prisades på klubbens årsmöte
På måndagskvällen höll Fair Play TK sitt årsmöte där flera priser delades ut. Emina...
Sexveckorskurs i minitennis – start den 5 november
Är du mellan fyra och sju år gammal (född 2017-2020)? Är du nyfiken på...
Sexveckorskurs i padel – start 9 november
Fair Play Sport Club erbjuder en sexveckorskurs i padel för barn & ungdomar (4-18...
Anmäl dig till Kul-i-höst på Fair Play 28-31/10
Häng med på Kul-i-Höst, 28-31 oktober, en vecka med massor av roliga sportaktiviteter för...