”Att komma med i Davis Cup-laget var ett av mina mål i år”
Nyheter
”Att komma med i Davis Cup-laget var ett av mina mål i år”
Datum februari 6, 2022

I fredags tog DC-kapten Robin Söderling ut truppen till Davis Cup-matchen mot Japan. Dragos Madaras var ett av  fyra namn som presenterades. 24-åringen gör debut i DC-sammanhang.

– Det ska bli roligt och känns speciellt eftersom matchen spelas i Helsingborg där min familj bor. Att komma med i Davis Cup-laget var ett av mina mål i år. Nu är jag uttagen i truppen, men jag kan inte slappna av och känna mig nöjd. Jag måste jobba ännu hårdare och vara proffsigare, kanske inspireras lite av ”Micke” (Ymer) och Elias (Ymer) som är två bra spelare som satsar seriöst. Det är därför de ligger så högt på världsrankingen, säger Dragos Madaras.

Du har spelat strålande tennis den senaste tiden. Har du haft Davis Cup i tankarna?
– Nej, jag har inte alls tänkt på Davis Cup. Jag har fokuserat på att utveckla mitt eget spel och haft fullt fokus på tävlingarna jag spelat.

Matchen mot Japan spelas i Helsingborg Arena den 4-5 mars. Fair Play-spelaren tror på en jämn drabbning.

– Positivt för oss är att ”Micke” och Elias spelat så bra den senaste tiden. Vi får inte glömma att Japan har ett bra lag med bland andra Taro Daniel, som vann ett par matcher i Australian Open, i laget. Jag tror matchen blir jämn och att små marginaler avgör.

Har du mött någon spelare från Japan?
– Jag mötte Go Soeda i en challenger i St. Tropez förra året. Då låg han 190 på världsrankingen och kom direkt från US Open, där han förlorade i kvalet. Jag vann en tresetare med 6-3 i avgörande, det är min största seger.

Dragos har rivstartat 2022 och vunnit tre titlar i januari (två singeltitlar och en dubbeltitel).

– Det har gått väldigt bra. Jag har spelat många tävlingar och tränat hårt. Som spelare har man svackor och tuffa perioder, men man måste fortsätta köra på. Jag hade en tung period i höstas, från slutet av september till mitten av december. I slutet av året lossnade allt och jag har spelat otroligt bra ett tag nu.

Hur ser planeringen ut den närmsta tiden?
– Jag ska spela två 15000-dollarsturneringar på hardcourt i Tunisien innan Davis Cup-samlingen. Efter Davis Cup åker jag till Sydamerika för att spela fyra-fem challengerturneringar.

Kommer du att spela några tävlingar i Sverige i år?
– Det finns några intressanta tävlingar. Jag hoppas att jag får chansen att spela Swedish Open i Båstad. Jag tror att jag har bra chans att komma med i kvalet med min ranking. Sedan kommer fyra tävlingar att arrangeras i Långtora. Tanken är att jag mest ska spela challengers eller 25000-dollarsturneringar i år.

Något annat mål du har 2022?
– Jag skulle gärna vilja spela kval till Grand Slam-turneringarna. Jag har några poäng kvar att ta, men chansen finns att jag kan komma in i kvalet om jag fortsätter att spela bra.

 

 

Hjälp till att heja fram Sverige på plats i Helsingborg. Köper ni biljett till Davis Cup-matchen på länken nedan så stöttar ni samtidigt också Fair Play TK.

 

Köp biljett

 

Tidigare nyheter
Speldagar och speltider intensivkurs på fredagar
Speldagar och speltider intensivkurs på fredagar Datum Måndag- och onsdagsgrupperna spelar 24/5 och 7/6...
STA sommarträning på Limhamn Tenniscenter
För er som spelar på ITF-18, på proffstouren eller är hemma från college och...
Här är pristagarna i Förenade Bil Tennisskolemästerskap
Lördagen den 18 maj spelades årets Tennisskolemästerskap by Förenade Bil på System Verification Fair...
Dubbla titlar till Kajsa Rinaldo Persson i USA
Kajsa Rinaldo Persson spelade strålande tennis under sina tävlingsveckor i USA.  I söndags vann...