Bailly och Geerlings vann Ström & Gulliksson Malmö Open
Nyheter
Datum januari 11, 2020

Belgaren Gilles Arnaud Bailly vann pojkklassen och spanjorskan Ariana Geerlings flickklassen i Ström & Gulliksson Malmö Open. Bailly spelade riktigt bra tennis i turneringen och tappade inte något set på vägen fram till final i pojksingel 18. På andra halvan tog sig förstaseedade Linus Carlsson Halldin fram till final efter en rad starka prestationer. Och finalen började bra för svensken som tog hem första set med, men belgaren jobbade sig in i matchen och vände till seger. Setsiffrorna skrevs till 1-6, 7-5, 6-4.

Även finalen i flicksingel 18 gick till tre set. Tilde Strömquist – ett av turneringens utropstecken – gav Ariana Geerlings en tuff match i finalen, men det räckte inte till seger. Spanjorskan vann tresetaren med 6-3, 1-6, 6-2 och bröt den svenska segersviten i flickklassen. De senaste fyra åren har svenskor hamnat överst på pallen i singelklassen.

Toppseedade Amelie-Christin Janssen, Tyskland/Hanne Vandewinkel, Belgien, besegrade Olga Golas, Polen/Izabelle Persson, Sverige, i raka set i flickdubbelfinalen. Pojkdubbeln tog Isac Strömberg/Alexander Watanabe Eriksson hem. 1-6, 6-3, 10-8 skrevs setsiffrorna till mot polackerna Olaf Pieczkowski/Filip Pieczonka i finalen.

Fair Play-spelarna stod också för bra insatser mot tufft motstånd. Frida Bostrand nådde kvartsfinal i både singel och dubbel. Efter segrar mot Filippa Larsson och polskan Olga Golas förlorade Frida mot finalisten Tilde Strömquist i kvarten. I dubbel tvingades och dubbelpartnern Johanna Ström lämna walk over i kvartsfinalen. Bättre gick det för danskan Zoe Du Pascquier Jensen, som representerar Fair Play sedan årsskiftet. I par med Johanne Christine Svendsen gick hon till semifinal i dubbelklassen. Danskorna hade matchboll i det avgörande matchtiebreaket mot Olga Golas/Izabelle Persson, men föll med 1-6, 7-6, 9-11. I pojkdubbeln vann Ross Weibull, som spelade med Olle Sonesson Lidholt, två matcher, men paret förlorade kvartsfinalen mot Linus Carlsson Halldin/Timothy Carlsson Seger (0-6, 3-6).

Spelare från 27 länder deltog i turneringen som genomfördes i samarbete med Svenska Tennisförbundet, Internationella Tennisförbundet och Malmö Stad. Huvudpartner är Ström & Gulliksson. Ett stort tack till tävlingsledaren Hussein Ftouni som tillsammans med övriga i tävlingsledningen gjort ett strålande jobb under
veckan.

Resultat Ström & Gulliksson Malmö Open

Tävlingsledaren Hussein Ftouni, Linus Carlsson Halldin, Gilles Arnaud Bailly och Erik Bolmsjö från Ström & Gulliksson.

Hussein Ftouni, Tilde Strömquist, segraren Ariana Geerlings och Erik Bolmsjö.

PD18: Alexander Watanabe Eriksson, Isac Strömberg, Filip Pieczonka och Olaf Pieczkowski.

FD18: Hussein Ftouni, Izabelle Persson, Olga Golas, Hanne Vandewinkel och Amelie-Christin Janssen.