Carlsten och Noltorp klassegrare i Åkarp
Nyheter
Datum maj 3, 2018
Olle Noltorp och Oscar Carlsten blev klassegrare i Åkarp Open och flera andra av klubbens spelare nådde framskjutna placeringar i tävlingen.
Olle tog hem den stora pojksingel 14-klassen. I kvarten och semin besegrade han två klubbkompisar. 6-0, 6-1 blev segersiffrorna mot Erik Månsson i kvarten och i semifinalen besegrade han Filip Slavkovic i raka set, 6-1, 6-3. I finalen väntade Höllvikens Gustaf Runström. Olle plockade fram sin bästa tennis och tappade inte något game. Oscar vann pojksingel 12A-klassen som avgjordes som poolspel. Det blev en stenhård kamp om placeringarna där gameskillnad avgjorde. Oscar slog Arvid Fagher, Lomma-Bjärreds TK (6-1, 6-0), men fick stryk mot klubbkamraten Ewan Cohen (5-7, 2-6). Ewan förlorade mot Arvid (3-6, 0-6) och slutade trea i den jämna klassen.
Mick Ilnicki spelade också strålande och nådde två finaler. I PS10 -semin slog han Gabriel Wennhall, Malmö Bellevue TK, med setsiffrorna 6-3, 6-2, men föll i finalen mot Svedalas Emil Becovic (5-7, 3-6). Finalisterna i P10-klassen möttes även i finalen i pojksingel 12B. Mick gav upp i andra set vid ställningen 2-6, 2-4. I klassen vann Tom Noltorp tre matcher på den undre halvan och förlorade i semifinalen mot slutsegraren Becovic med 4-6, 1-6. Marcus Rydström vann tre matcher i pojksingel 16 innan det blev stryk i semin mot slutsegraren Adrian Lüddeckens, Skanör-Falsterbo TK. Erik Noltorp och Malmö BTK:s Lars Sonesson gick till final i herrdubbel. Där blev det förlust mot Rickard Edroth, Malmö Bellevue TK/Ronald Jönsson, Åkarp-Burlövs TK, med 6-2, 3-6, 4-10.
På flicksidan var Lovisa Valentinsson framme i semifinal i flicksingel 14 efter segrar mot Elin Bergfeldt, Åkarp-Burlövs TK, och Alice Mårtensson, Ystads TK. I semin föll Fair Play-spelaren mot Emilia Nilsson, Åhus TK, i en svängig tresetare (3-6, 6-3, 1-6).