Chahoud finalföll i Tjeckien
Nyheter
Datum juni 30, 2019

Kevin Chahoud har haft en fin tävlingsvecka i Tjeckien. Fair Play-spelaren vann fyra matcher och gick final i ITF-juniorturneringen Ex Pilsen Babolat Cup i Plzen. Kevin, som var förstaseedad, inledde tävlingen med segrar mot italienaren Biagio Gramticopolo (6-3, 6-2) och ungraren Peter Fajta (6-4,6-1). Sjätteseedade italienaren Samuel Vincent Ruggeri hade inte mycket att hämta i kvartsfinalen. Kevin vann i raka set, 6-2, 6-1, och säkrade sedan finalplatsen när han besegrade Sebastian Gima, Rumänien, med 7-6, 6-1 i nästa runda. På söndagen spelades finalen mot tjecken Martin Krumich – en jämn match som gick till tre set. Kevin kom tillbaka efter en tuff start, men fick till slut se sig besegrad. Setsiffrorna skrevs till 2-6, 6-3, 4-6. I dubbelklassen nådde Kevin och finländaren Roni Mikael Hietaranta semifinal. Paret förlorade mot Peter Fajta, Ungern/Sebastian Gima, Rumänien (4-6, 2-6), som senare tog hem klassen.