Dubbla klassegrar för Runström
Nyheter
Datum april 30, 2017
Fredrika Runström kan blicka tillbaka på en framgångsrik tävlingsvecka. Fair Play-spelaren vann både flicksingel 12B och flicksingel 10 i Åkarp OpenAdrian Lüddeckens blev också klassegrare i turneringen.
Fredrika spelade först hem flicksingel 10. Precis som i VI Juan Carlos Ferrero Open ställdes hon mot klubbkompisen Esther Månsson i finalen och vann igen. Men finalen i Åkarp blev jämnare. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-2. Sara Milosevic nådde semifinal i klassen.
På söndagen vann Fredrika även flicksingel 12B-klassen. I semin besegrades Clara Nilsson i raka set, och finalen mot Elin Axler, Lomma-Bjärreds TK, slutade 6-3, 6-1. Esther var framme i semifinal på den andra halvan, men tvingades lämna w.o.
Adrian tog hem pojksingel 16. Efter en tuff start i den första matchen i turneringen mot Johan Hellberg, Svedala TK (6-7, 6-0, 6-0) fick Adrian ordning på spelet och radade upp fina prestationer. 7-6, 6-1 slutade finalen mot Viggo Gröndahl, Båstads TSMarcus Rydström var framme i semi i klassen och pressade Gröndahl ordentligt, men föll med 4-6, 6-1, 4-6.
Melisa Hümmet gick till final i flicksingel 16. Hon förlorade finalen mot Liv Stafström med 0-6, 6-7. Lovisa Valentinsson vann tre matcher och gick till final i flicksingel 14. I söndagens final föll hon mot Adelisa Kahriman, Svedala TK (1-6, 3-6). Vincent Valero besegrade Eddie Bergelin, Lomma-Bjärreds TK, med 6-3, 6-3 i kvarten i pojksingel 12A, men tvingades bryta semifinalen mot Lucas Bontidean, ATL, i andra set. Ludvig Göransson gick till semi i pojksingel 12B, men förlorade en tuff match mot Johan Lundahl, Lomma-Bjärreds TK, med 7-5, 4-6, 3-6.