Dubbla segrar för Kapcia
Nyheter
Datum juni 4, 2019

Victoria Kapcia vann flicksingel 14-klassen både i Bjärred Open och Stanstad Cup Outdoor. I Bjärred finalbesegrades Isabelle Andersson, ATL, med 6-1, 6-2. På vägen fram till final stod Fair Play-spelaren för en rad stabila insatser och slog ut Tindra Persson, Lomma-Bjärreds TK, Alexandra Pugachova, ATL, och Fredrika Runström, Höllvikens TK. I Stanstad Cup Outdoor i Staffanstorp blev det tre segrar för Victoria som avrundade turneringen med att vinna finalen mot hemmaspelaren Tyra Brito. Setsiffrorna skrevs till 6-1, 6-3.

Fler Fair Play-spelare gick långt i turneringarna. I Bjärred nådde Sture Thott en finalplats i pojksingel 12A. Efter segrar mot Malcom Bergelin, Lomma-Bjärreds TK, Emil Becovic, Svedala TK och Linus Andersson, Helsingborgs TK, väntade hemmaspelaren Johan Lundahl i finalen. Sture tog hem första set, men fick till slut se sig besegrad i supertiebreak. Setsiffrorna skrevs till 7-6, 2-6, 6-10. Den tredje Fair Play-spelaren som gick långt i turneringen var Esther Månsson. Hon besegrade Alma Kahriman, Staffanstorps TK, i flicksingel 12A-klassen, men förlorade därefter semifinalen mot Sofia Gottlieb. Svedalaspelaren vann tvåsetaren med 6-3, 7-5.

Philip Björklund besegrade Jonathan Landgren, Båstads TS, och Johan Kuljis, ATL, på vägen fram till final i pojksingel 14-klassen i Staffanstorp. I finalen blev det förlust mot Mathias Harder, Båstads TS, som vann en tresetare med siffrorna 6-2, 6-7, 6-1. Ebba Björklund nådde semi flicksingel 12B. Hon förlorade i raka set mot slutsegraren Elma Misanovic, IS Göta Tennis.

Victoria Kapcia, till höger, efter segern i Bjärred. Foto: Lomma-Bjärreds TK.