Sportslig storsatsning i Fair Play Tennisklubb
Nyheter
Sportslig storsatsning i Fair Play Tennisklubb
Datum maj 21, 2021

Fair Play Tennisklubb lanserar en stor sportslig satsning med start hösten 2021. Cirka 5,6 miljoner kronor investeras i projektet under en treårig inledningsfas med fokus på Swedish Tennis Academy och nya internationella möjligheter för svensk elittennis.

Fair Play TK presenterade nyligen den nya huvudpartnern System Verification och Ström & Gulliksson är sedan tidigare Swedish Tennis Academys största partner. Klubben kan nu stolt presentera Stefan Edbergs stiftelse som ytterligare en samarbetspartner till denna storsatsning. Tennislegendaren och den tidigare världsettan Stefan Edberg bildade efter sin framgångsrika karriär en stiftelse med det övergripande målet att hjälpa unga tennisspelare, främst i åldern 13-16 år, med deras utbildning till internationella tennisspelare. Nu kliver hans stiftelse in och stöttar satsningen i Malmö som riktar sig till spelare från hela Sverige. Stefan Edberg-stipendiaterna kommer naturligtvis ges möjlighet att vara med.

– Det är mycket positivt för svensk tennis att den här satsningen blir av och därför känns det både naturligt och roligt att vi går in i det här samarbetet. Satsningen är öppen för spelare från alla tennisklubbar i Sverige och vi hoppas nu att många tar möjligheten att delta i träningsverksamheten och följa med på de internationella tävlingsresorna, säger Stefan Edberg, styrelseordförande i Stefan Edbergs stiftelse. I stiftelsens styrelse sitter även bland andra de forna Sverigeettorna Åsa Svensson och Sofia Arvidsson.

 

Möjlighet att tävla internationellt

Fair Play TK startar denna sportsliga satsning med ökade resurser så väl ekonomiskt som organisatoriskt för att skapa en förbättrad elitidrottsmiljö som ger motiverade tennisspelare möjligheten att nå hela vägen till toppen. Med satsningen vill klubben också utveckla fler unga talangfulla spelare som ges möjlighet att tävla internationellt med stöttning på plats.

– Det värmer verkligen riktigt bra i tennishjärtat att vi som förening kan ta nästa steg i den sportsliga utvecklingen och ge många spelare en ännu bättre stöttning i deras satsningar. Jag vill också
framföra ett stort tack till våra samarbetspartners som gör denna spännande satsning möjlig, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

– Satsningen ligger helt i linje med svensk tennis framtidsstrategi, Game Change 2030 och vi hoppas genom vårt elitstöd kunna bli en aktiv medspelare, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

 

Två heltidstjänster i Swedish Tennis Academy

Tränarstyrkan i Swedish Tennis Academy kommer att utökas från en till två heltidstjänster, där den ena tränaren har fokus på spelarutveckling och den andre tränaren har fokus på internationella tävlingsresor. Utöver detta nyanställs en tränare som kommer att fokusera på att utveckla spelare i de yngre åldrarna i klubbens tävlingsverksamhet. Med tonvikten på individuell träning och en helhetssyn på den personliga utvecklingen ska varje spelare få bästa möjliga förutsättningar för att nå toppen. Resurser som coacher, tränare, boende, fysiologer, idrottspsykologiska rådgivare på högsta nivå kommer att finnas till spelarnas förfogande. Målet på sikt är att ta fram framtida toppspelare i svensk tennis som tävlar på ATP/WTA-nivå. Klubben kommer att anlita extern expertis som tillsammans med klubbens ansvariga kontinuerligt kommer att utvärdera satsningen.

– Vi kommer att kunna erbjuda internationella tävlingsresor för spelarna, cirka 24 veckor per år, och vi kommer att ge våra yngre spelare en ännu bättre start på deras satsning, säger David Gustafsson, sportchef i Fair Play TK.

Läs i pdf här. 

 

Stefan Edbergs stiftelse

System Verification

Ström & Gulliksson

Swedish Tennis Academy

Tidigare nyheter
STA sommarträning på Limhamn Tenniscenter
För er som spelar på ITF-18, på proffstouren eller är hemma från college och...
Här är pristagarna i Förenade Bil Tennisskolemästerskap
Lördagen den 18 maj spelades årets Tennisskolemästerskap by Förenade Bil på System Verification Fair...
Dubbla titlar till Kajsa Rinaldo Persson i USA
Kajsa Rinaldo Persson spelade strålande tennis under sina tävlingsveckor i USA.  I söndags vann...
Tack för den här terminen!
I dag, den 19 maj, är det den sista träningsdagen den här terminen. Stort...