Fair Play TK arrangerar SM-slutspelet 2022
Nyheter
Fair Play TK arrangerar SM-slutspelet 2022
Datum september 23, 2022

Elitserien i tennis får nytt format i år med en grundserie och ett slutspel. Nu är det klart att Fair Play TK blir medarrangör av SM-slutspelet tillsammans med Svenska Tennisförbundet. Slutspelet 2022 kommer att avgöras på System Verification Fair Play Stadion i Malmö 16-18 december.

– Det känns oerhört spännande och inspirerande att vi tillsammans med Svenska Tennisförbundet får arrangera finalspelet här i Malmö på System Verification Fair Play Stadion. Vi kommer bjuda på en riktig tennisfest och vi tror att detta blir en rivstart för det nya formatet som samlar den svenska eliten i tennis, säger David Gustafsson, klubbchef i Fair Play TK.

Svenska Tennisligans högsta serie, Elitserien powered by MATCHi, utökas i år till tio lag både på herr- och damsidan. I grundserien delas lagen upp i två grupper med fem lag i varje grupp där de gör upp om fyra slutspelsplatser. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel. Lagmatcherna spelas på endast två banor vilket möjliggör ett bättre arrangemang samtidigt som åskådarnas upplevelser förstärks. Satsningen på Elitserien powered by MATCHi innebär också utökade prispengar och livestreaming från samtliga matcher. Under finalspelet i Malmö görs en direktsänd tv-produktion med intervjuer, inslag och kommentatorer på plats.

– Vi är jätteglada att Fair Play blir medarrangör av Elitserien powered by MATCHi. Klubben var i final på damsidan och slutade som segrare på herrsidan förra året och har även varit dominerande i Elitserien under de senaste åren. Klubben har en fin anläggning och en väl fungerande verksamhet så vi tror finalspelet kommer bli en riktig höjdpunkt och en perfekt avslutning på både den svenska tennisveckan och det svenska tennisåret, säger Bengt Helmersson, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Damernas elitserie startar den 10 december. Fair Play ställs i grupp B mot Helsingborgs TK, GLTK, Upsala TK och KLTK. Herrarnas elitserie drar igång den 11 december. SALK, Upsala TK, Påvelunds TBK och Tabergsdalens TK är Fair Plays motståndare i grupp A.

Tidigare nyheter
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Maja Radenkovic avstängd
Maja Radenkovic har blivit avstängd för dopingförseelse. Antidoping Sverige har i sin utredning godtagit...
Grupper och tider intensivkurs 20 maj-14 juni
Grupper och tider intensivkurs 20 maj-14 juni. OBS! Preliminära grupper. Om ni ej hittar...
Tennis & padelresa till Mallorca – följ med Fair Play till Rafa Nadal Academy
Följ med Fair Play till Rafa Nadal Academy 18-22 september. Lägret på Mallorca riktar...