Fair Play TK och WaterAid spelar tennis för Världens Barn
Nyheter
Fair Play TK och WaterAid spelar tennis för Världens Barn
Datum oktober 19, 2021

Nästa vecka, 25-31 oktober, genomför Fair Play TK tillsammans med WaterAid kampanjen ”Slå ett slag för Världens Barn” och samlar in pengar för att barn världen över ska få ett bättre liv. Alla träningsgrupper med deltagare från sju år och uppåt är med och samlar in pengar. Under tio minuter av varje träningspass denna vecka ska grupperna slå så många slag som möjligt över nät. För varje slag går en krona till Fair Play-insamlingen.

– För Fair Play TK är det mycket viktigt att ta vårt samhällsansvar och vi försöker bidra på en mängd olika sätt. Därför är det en självklarhet för oss att ställa upp på ett fantastiskt initiativ som ”Slå ett slag för Världens Barn” och försöka bidra till att fler barn ska få en bättre och tryggare tillvaro, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

Vi hoppas naturligtvis också att våra medlemmar, samarbetspartners och besökare i hallen ska skänka en summa till vår insamling. Alla bidrag, stora som små, är välkomna!

 

Gå till insamlingen

 

Organisationen WaterAid, som arbetar för att människor i världens låginkomstländer ska få tillgång till rent vatten, är 2021 medlem i Radiohjälpens kampanj Världens Barn.

– Slå ett slag för Världens Barn är ett fantastiskt initiativ som kommer engagera många människor i kampen för en bättre värld. Varje dag dör 800 barn i diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten. Det är något som vi måste förändra. WaterAid når varje år hundratusentals barn med rent vatten, toaletter och hygien, och genom samarbetet med Världens Barn kommer vi kunna nå ännu fler. Ett stort tack till Fair Play för detta fina initiativ som verkligen visar att vi tillsammans och på ett roligt sätt kan skapa stor förändring, säger Anna Nilsdotter, generalsekreterare WaterAid Sverige

 

Om WaterAid
WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom förbättrad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid finns i 34 länder och sedan starten 1981 har över 28 miljoner människor fått tillgång till rent vatten som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.

Om Världens Barn
Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med WaterAid och 12 andra svenska organisationer. Tillsammans med närmare 45 000 frivilliga görs en enorm insats för världens barn och du är välkommen att vara med. Läs mer om Världens Barn på deras hemsida: https://start.varldensbarn.se/hem/

Tidigare nyheter
STA sommarträning på Limhamn Tenniscenter
För er som spelar på ITF-18, på proffstouren eller är hemma från college och...
Här är pristagarna i Förenade Bil Tennisskolemästerskap
Lördagen den 18 maj spelades årets Tennisskolemästerskap by Förenade Bil på System Verification Fair...
Dubbla titlar till Kajsa Rinaldo Persson i USA
Kajsa Rinaldo Persson spelade strålande tennis under sina tävlingsveckor i USA.  I söndags vann...
Tack för den här terminen!
I dag, den 19 maj, är det den sista träningsdagen den här terminen. Stort...