Fair Plays dam- och herrlag svenska mästare
Nyheter
Fair Plays dam- och herrlag svenska mästare
Datum juli 3, 2019

Fair Play är DUBBLA SVENSKA MÄSTARE!

Fair Plays damer imponerade stort i SM-slutspelet i Bromma och kunde ohotat vinna sitt femte raka SM-guld utomhus och sitt tionde SM-guld ute totalt. Alla spelarna var på topp och alla bidrog till SM-guldet utan att tappa något set i slutspelet.

Karen Barritza spelade sin vana trogen en mycket fokuserad och noggrann match, och lyckades tack vara dessa egenskaper i kombination med ett högre tempo besegra Kjaergaard som kämpade och slet matchen igenom. Resultatet skrevs till slut 6-0 6-1 till Fair Play TK.

Kajsa Rinaldo Persson gick på knock direkt och lät aldrig sin motståndare få någon rytm när hon via bland annat bra servar och hårda returer blev först för dagen med att vinna sin match. Slutsiffrorna blev 6-1 6-0.

Sofia Nami Samavati spelade lagmatchens jämnaste singel, och hade inledningsvis lite problem i de bägge seten. Fair Play spelaren visade styrka mot slutet av dessa då hon drog ned på misstagen, ökade tempot och till slut blev den som säkrade SM-guldet till Fair Play TK.

Dubbeln var jämn till en början, och SALK-paret såg ut att kunna ta hem första set innan Matilda Lenngren/Sydney Berlin lyckades vända 4-5 till 7-5. Flertalet av matchens game gick till No-Ad, och där var Fair Play tjejerna starkast, och lyckades till slut vinna matchen (som avslutades inomhus pga regn) med 7-5 6-2. Därmed gick Fair Play TK igenom såväl semifinal som final utan att förlora något set!

– En verklig bra laginsats och jag är så stolt över alla våra spelare i vårt damlag. Alla har bidragit till seriesegern och nu även till segern i SM-slutspelet. Femte raka SM-guldet utomhus känns galet – att få förmånen att vara en del av en så framgångsrik period i klubbens historia känns hedrande och jag är bara så himla glad, säger lagledaren och tränaren Mervana Jugic-Salkic.

-Det är inte lätt att bära favoritskap i så gott som varje match man spelar, men tjejerna har verkligen lyckats fullt ut. Jag vill gratulera alla i laget, både de som spelat idag och de som spelat tidigare i serien, avslutar Fair Play TKs sportchef David Gustafsson efter att ha sett klubbens damlag ta hem ett välarrangerat SM-slutspel på SALKs hemmaplan i Bromma.

Final damer
Fair Play TK-SALK 4-0
S1: Karen Barritza-Smilla Kjaergaard 6-0,6-1
S2: Kajsa Rinaldo Persson-Sara Salemyr 6-1,6-0
S3: Sofia Nami Samavati-Katja Jules Viberg 6-4,6-4
D:Sydney Berlin/Matilda Lenngren-Smilla Kjaergaard/Sara Salemyr 7-5,6-2

Herrlagets final mot Örebro var en riktigt välspelad tillställning i för dagen kyliga Örebro och hemmaklubben skapade bra atmosfär runt arrangemanget med DJ på plats och mycket publik. Gustav Hansson vann enkelt med 6-0,6-2 efter mycket stadigt spel på andrasingeln mot Joel Gamerov och gav aldrig ÖTK-spelaren någon chans. Linus Frost krigade på med en ständig offensiv men föll med 6-3,6-3 på tredjesingeln mot Örebros Lukas Jedlicka, som visade upp ett stabilt och rutinerat grundspel.

Bästa singelmatchen var utan tvekan första singeln, där Filip Bergevi vann mot Antonin Bolardt med 7-6,6-3, tack vare ett offensivt spel och ett stabilare psyke när det drog ihop sig. Det bjöds på oerhört bra och sevärd tennis av båda spelarna och det var en fröjd att se för åskådarna.

2-1 till Fair Play inför dubbeln och Bergevi/Frost ställdes mot ÖTK-paret Bolardt/Jedlicka. Matchen inleddes i ett rasande tempo och spelet höll en mycket hög nivå. Fair Play-spelarna bröt till 4-2 i första set och spelade otroligt bra. Efter det breaket tog Örebro-paret över stafettpinnen och spelade otroligt bra fram till 7-5 och setseger och det var fördel Örebro. Men efter en toalettpaus så blev det istället tvärtom och Bergevi/Frost spelade felfritt och vann med 6-1 i andra set. I supertiebreaket hade hemmaparet ledningen med 7-3 och sedan vände Fair Play-spelarna till 8-7 efter felfritt spel. Två snabba poäng till Örebro gav dem matchboll och den räddades av Bergevis storserve x 2. Helt plötsligt var det matchboll Fair Play och det räckte och det blev seger med 11-9 och totalt 3-1 i lagmatchen.

-Otroligt bra tennis idag av killarna och vi skall vara mycket stolta över dagens lagprestation och segern mot Örebro. Grymt kul att få vara med och vinna SM-guld och nu skall det givetvis firas, säger Fair Plays tränare och lagledare Robert Almberg.

Fair Plays herrlag vann därmed sitt femte raka SM-guld utomhus och sitt nionde SM-guld ute totalt. Fair Play har nu vunnit sjutton av de senaste 18 lag-SM gulden inomhus och utomhus. Fantastiskt.

Final herrar
Fair Play TK-Örebro TK 3-1
S1:Filip Bergevi-Antonin Bolardt 7-6,6-3
S2:Gustav Hansson-Joel Gamerov 6-0,6-2
S3:Linus Frost-Lukas Jedlicka 3-6,3-6
D: Bergevi/Frost-Bolardt/Jedlicka 5-7 6-2 11-9

Se herrarnas resultat här.
Se damernas resultat här.

damlaget
SVENSKA MÄSTARE!!!! Karen Barritza, Sofia Nami Samavatil, Mervana Jugic-Salkic, Sydney Berlin, Kajsa Rinaldo Persson och Matilda Lenngren.

damfinal1
damfinal2

 

sm-GULD 2019 HERRLAGET UTE
SVENSKA MÄSTARE!!! Gustav Hansson, Filip Bergevi, Linus Frost,O liver Valentinsson och Robert Almberg.

sm-final
herr1
herr2
herr3
herr4
herr5
herr6
herr7

Damlagets matcher
SM-final
Fair Play TK-SALK 4-0

S1: Karen Barritza-Smilla Kjaergaard 6-0, 6-1
S2: Kajsa Rinaldo Persson-Sara Salemyr 6-1, 6-0
S3: Sofia Nami Samavati-Katja Jules Viberg 6-4, 6-4
D: Sydney Berlin/Matilda Lenngren-Smilla Kjaergaard/Sara Salemyr 7-5, 6-2

SM-semifinal
Fair Play TK-Kramfors Tennis 4-0

S1: Karen Barritza-Julia Keranovic w.o.
S2: Kajsa Rinaldo Persson-Madalina Josan 6-0, 6-1
S3: Sofia Nami Samavati-Gabriella Danielsson 6-1, 6-0
D: Karen Barritza/Sofia Nami Samavati-Gabriella Danielsson/Madalina Josan 6-1, 6-2

Division 1 södra
Fair Play TK lag 1-Fair Play TK lag 2 4-0
Ystads TK-Fair Play TK 0-4
Fair Play TK-Helsingborgs TK 3-1
ATL-Fair Play TK 0-4

Finaltrupp: Karen Barritza, Kajsa Rinaldo Persson, Sofia Nami Samavati, Sydney Berlin, Matilda Lenngren. I serien har även Cornelia Lister och Josefin Opitz spelat i laget. Coach: Mervana Jugic-Salkic.

Herrlagets matcher
SM-final
Fair Play TK-Örebro TK 3-1
S1: Filip Bergevi-Antonin Bolardt 7-6, 6-4
S2: Gustav Hansson-Joel Gamerov 6-0, 6-2
S3: Linus Frost-Lukas Jedlicka 3-6, 3-6
D: Filip Bergevi/Linus Frost-Antonin Bolardt/Lukas Jedlicka 5-7, 6-1, 11-9

SM-semifinal
Fair Play TK-Lidköpings TK 4-0

S1: Filip Bergevi-Melker Isaksson 6-2, 6-0
S2: Gustav Hansson-Jonathan Backman 6-4, 6-2
S3: Linus Frost-Oliver Dunne 6-4, 6-4
D: Oliver Valentinsson/Linus Frost-Melker Isaksson/Oskar Jonsson 6-4, 6-2

Division 1 södra
Fair Play TK-Falkenbergs TK 4-0
Slöinge TK-Fair Play TK 0-4
Ystads TK-Fair Play TK 0-4
Fair Play TK-ATL 3-1
Malmö TK-Fair Play TK 0-4

Finaltrupp: Filip Bergevi, Gustav Hansson, Linus Frost och Oliver Valentinsson. I serien har även Felix Mörck, Valdemar Holm, Marius Ruzgas och Marcus Månsson spelat i laget. Coach: Robert Almberg.

/ JW, JI & DG

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Förenade Bil Tennisskolemästerskap
Nästa tävling på System Verification Fair Play Stadion är klubbtävlingen Förenade Bil Tennisskolemästerskap som...
Finalplats för Bergevi/Veldheer i Kroatien
Filip Bergevi och dubbelpartnern Mick Veldheer stod för en riktigt bra turnering i Kroatien...
Anmäl dig till Kul-i-sommar på Fair Play
Häng med på Kul-i-Sommar (17-20/6 & 24-28/6), en vecka med massor av roliga sportaktiviteter...
Succé för 18-årslagen – dubbla SM-guld!
Fair Plays 18-årslag är svenska mästare 2024! F18-laget finalslog SALK med 3-1 i Ystad...