Fem klassegrar i Svedala
Nyheter
Datum juni 20, 2019

Esther Månsson, Carl Kälvesten, Tyra Olsson, Victoria Kapcia och Lisa Noltorp blev alla klassegrare i Svedalaspelen Outdoor. Esther, som nyligen vann en klass i ATL Euro Finans Open i Lund, kammade hem ytterligare en turnering. Fyra segrar blev det i flicksingel 13A-klassen där hon finalbesegrade klubbkamraten Sara Milosevic med 6-1, 6-1. Sara slog på vägen fram till final ut förstaseedade Isabella Olsson, Ystads TK (3-6, 6-4, 10-4). Fin form visar även Carl efter sin turneringsseger i Danmark. I Svedala segrade han i pojksingel 13A-klassen. Segern i semifinalen mot klubbkamraten Oscar Tauson (6-3, 6-1) följdes upp av en ny triumf i finalen. Där besegrades förstaseedade Linus Christiansson, Ystads TK, med 3-6, 6-4, 10-4.

Tyra gjorde en bra turnering och tog hem flicksingel 13B. 6-3, 6-1 blev sifforna mot Paula-Rebecka Stålbalck, Svedala TK, i semin. I finalen vann Fair Play-spelaren en tuff tresetare mot Alexandra Bernstein, Malmö TK (6-2, 4-6, 10-5).Victoria hamnade överst på pallen i flicksingel 15B. I finalen besegrade hon Tyra Brito, Staffanstorps TK, i raka set, 7-5, 6-3. Och i den yngsta flickklassen (FS11) segrade Lisa. Efter det inledande poolspelet ångade hon på och vann tre matcher till. I finalen besegrades Moa Palmkvist, Helsingborgs TK, med 6-4, 6-2.

En finalplats och en semifinal blev facit för Filippa Moberg, som spelade två matcher i damsingel B. I semin besegrades Ella Fredriksson med 6-4, 6-4, men i finalen föll Fair Play-spelaren mot Emelie Liljegren. Setsiffrorna skrevs till 2-6, 4-6. Filippa nådde också semi i flicksingel 15A, men åkte på andra förlusten mot Liljegren där (4-6, 3-6).
Björn Boreson Foxley nådde semi i pojksingel 13B. Han slog ut toppseedade Emil Nyström, Skanör-Falsterbo TK (6-4, 6-0), i kvarten men föll i nästa match mot slutsegraren William White, Svedala TK (3-6, 2-6).

Tom Noltorp och Ludvig Göransson kom tvåa i pojkdubbel 13 som avgjordes som poolspel. En seger och förlust blev facit. Daniel Widegren/William Olsson, Ystads TK, tog hem klassen. I pojksingel 11 B-slutspel var Fabian Salomonsson i semifinal, där han fick se sig besegrad av Hugo Andersson, Helsingborgs TK, i en tresetare.