Fem klassegrar i Svedala
Nyheter
Datum juni 20, 2018
Det är full fart på Fair Play-spelarna under grussäsongen. I Svedalaspelen Outdoor 2018 vann Lovisa Valentinsson, Filippa Moberg, Jacob Williams, Carl Kälvesten och Veljko Korunoski klasser. Lovisa sopade banan med allt motstånd i damsingelklassen. 6-2, 6-0 skrevs setsiffrorna till mot Lovisa Månsson, Ängelholms TK, i semifinalen och 6-0, 6-1 mot Vanessa Erinson, Svedala TK, i finalen. En lika stabil insats stod Filippa för i flicksingel 15B-klassen. Hon semifinalslog Ellen Vistam, Svedala TK, med 6-1, 6-2 och följde upp den segern med en ny triumf i finalen mot Hedda Bengtsson, Ystads TK. 6-3, 6-0 skrevs setsiffrorna till. Jacob vann tre matcher i pojksingel 9 och tog hem klassen. I måndagens final besegrades Nils Fröbel, Åkarp-Burlövs TK, med 6-3, 6-3. Överst på pallen hamnade även Carl som finalslog Melker Nilsson, Svedala TK, i finalen i pojksingel 11-klassen med 6-2, 6-2. Veljko var framme i semifinal i klassen och han vann senare pojkdubbel 11 i par med Melker Nilsson.
Flera andra Fair Play-spelare gick långt i sina klasser i turneringen. Esther Månsson var framme i semifinal i flicksingel och förlorade en stenhård tresetare mot Sozan Mustafa, Malmö Bellevue TK, med 7-6, 3-6, 2-6. Malte Zätterström spelade bra och gick till semi i pojksingel 13. Där blev det förlust i raka set, 1-6, 2-6, mot Cameron Kroman Amiri, Malmö TS. För Albiona Gashi tog det stopp i semin i flicksingel 13A mot hemmaspelaren Alexandra Bernstein (5-7, 5-7).