Fem klassegrar i Svedalaspelen
Nyheter
Datum november 2, 2017

Nu är sista matchen spelad i Svedalaspelen Indoor. Klubbens spelare gjorde riktigt bra ifrån sig i turneringen med fem klassegrar och flera framskjutna placeringar. Förstaseedade Emilia Valentinsson kunde ingen stoppa i flicksingel 16. Hon slog Katarina Liedbeck, Åkarp-Burlövs TK (6-1, 6-0) i kvartsfinalen och fick w.o. i semifinalen. I finalen stod Fair Play-spelaren för en stabil insats och besegrade Helsingborgs Alice Widell i raka set, 6-3, 6-1.

Emilia Valentinssoneditcosmo
Emilia Valentinsson och Edit Cosmo klassegrare i Svedala.

Fredrika Runström slog till i den yngsta flickklassen. Hon vann sina matcher i det inledande poolspelet och tog sig sedan till final efter segrar mot Emma Nelander, Skanör-Falsterbo TK (6-2, 6-2) och Meanna Lenngren, Ystads TK (6-4, 6-2). I finalen slog Fredrika Malmö Bellevues Sozan Mustafa i en jämn tvåsetare, 6-4, 7-5. Sara Milosevic var framme i semifinal i klassen. Fair Play-spelaren föll mot Mustafa i semin med 3-6, 3-6.

runströmgustavnackingmikkelsen
Fredrika Runström vann FS10 & Gustav Nacking-Mikkelsen PD14.

Edit Cosmo kan också blicka tillbaka på en lyckad turnering med två klassegrar och en finalplats. I par med Emma Lind, Höllvikens TK, vann hon både flickdubbel 12 och flickdubbel 14. I FD12-finalen besegrade paret Sofia Gottlieb, Svedala TK/Esther Månsson, Fair Play, med 10-4, 10-3. 10-8, 10-7 skrevs segersiffrorna till mot Jennifer Erinson, Svedala TK/Adelisa Kahriman, Malmö TS, i flickdubbel 14-finalen. Edit var även framme i final i flicksingel 12A. Efter en tuff inledningsmatch mot Emilia Maria Sehested, Båstads TS, blev det bekväma segrar i kvartsfinalen mot Thea Lif, Höllvikens TK, och i semifinalen mot Selma Bengtsson, Ystads TK. I finalen väntade dubbelpartnern Emma Lindh. Höllvikenspelaren var starkast och vann finaldrabbningen med 6-4, 6-2. I klassen var Esther Månsson framme i semi och föll mot Lindh med 2-6, 1-6.

För Gustav Nacking-Mikkelsen blev det seger i pojkdubbel 14 tillsammans med Sebastian Chirica Elleby, Kronprinsens TK. Malmöparet vann båda matcherna i klassen som avgjordes som poolspel. Emil Håkansson, Noah Wesonius besegrades med 10-4, 11-9 och Johan Borgfors/Christian Haskel med 10-4, 7-10, 10-6. Det var inte bara dubbelspelet som fungerade för Gustav. Fair Play-spelaren gick även till final i pojksingel 14B. I den klassen inledde han med seger mot toppseedade Oskar Bengtsson, Åkarp-Burlövs TK (6-1, 6-1) och slog därefter Christian Haskel, Åkarp-Burlövs TK, i semin med 6-3, 6-2. Mot Noah Wesonius i finalen bröts segerraden. Kronprinsenspelaren vann med 6-2, 6-2.

Saga Åkesson gick till final i den stora flicksingel 14-klassen. Lilia Ljungström, IS Göta (6-3, 6-3), Liv Stafström, Malmö Bellevue TK (4-6, 7-6, 6-4) och klubbkompisen Lovisa Valentinsson (6-2, 6-1) besegrades på vägen fram till final. Saga föll i en svängig final mot Filipa Knezevic 6-1, 6-7, 1-6.

Carl Kälvesten och Mick Ilnicki knep andraplatsen i pojkdubbel 10, som avgjordes som poolspel. Förlusten kom mot Jonathan Ekstrand, Svedala TK/William Olsson, Ystads TK (2-10, 8-10). Carl tog sig även till semi i pojksingel 10 efter seger i en jämn kvartsfinal mot Mick. 4-6, 6-3, 7-5 slutade Fair Play-mötet. I semin föll Carl mot slutsegraren William Olsson (2-6, 3-6).

Nils Mattsson nådde semi i pojksingel 14 efter segrar mot Emiel Tidman, Malmö Bellevue TK (6-4, 6-4) och Klas Jakobsson, ATL (7-6, 6-4). Fair Play-spelaren inledde även semin mot förstaseedade Teodor Hessle starkt och tog hem första set med 6-2, men Svedalaspelaren vände och vann med 2-6, 6-1, 6-0.

Marcus Rydström och Ruben Levison kom trea i pojkdubbel 16. Fair Play-paret vann två av sina fyra matcher i turneringen. Nils Andersson, Höllvikens TK/Olle Sonesson Lidholt, Malmö Bellevue TK, vann klassen.