Filip Bergevi tog första challengertiteln
Nyheter
Filip Bergevi tog första challengertiteln
Datum mars 11, 2023

Filip Bergevi tog första challengertiteln i karriären. I Megasaray Hotels Open i Antalya vann han dubbeln tillsammans med Petros Tsitsipas, Grekland.

– Väldigt stort för mig att ta nästa steg i karriären efter att ha vunnit några ITF-titlar. Det är alltid kul att göra framsteg och vinna en större titel. Nu har vi siktet inställt på att försöka ta fler titlar, sa Filip Bergevi när han var hemma i Malmö och tränade med Petros Tsitsipas dagarna efter segern.

Bergevi/Tsitsipas radade upp bra matcher i Turkiet och tappade inte något set i turneringen.

– En bra vecka för oss. Vi gick till final i en challengerturnering i Brest i oktober förra året. Det här vår första turnering ihop sedan den turneringen och vi lyckades vinna. Vi spelade riktigt bra dubbel, trivs ihop på banan och kompletterar varandra bra, sa Petros Tsitsipas.

Paret inledde med att besegra Nicholas David Ionel, Rumänien/Li Tu, Australien, med 6-4, 6-2, och slog därefter Michael Geerts, Belgien/Stefano Travaglia, Italien, i kvartsfinalen. 7-5, 6-3 skrevs setsiffrorna till. Efter en ny stabil insats i semifinalen och seger med 6-2, 6-3 mot Zdenek Kolar, Tjeckien/Kai Wehnelt, Tyskland, väntade Sarp Agabigun/Ergi Kirkin, Turkiet, i finalen. Det turkiska paret hade tidigare i turneringen slagit ut det förstaseedade tjeckiska paret Roman Jebavy/Adam Pavlasek, men i finalen var Bergevi/Tsitsipas hetast och fick segerjubla.

– De slog ut paret vi förlorade mot i Stockholm Open, tjeckerna Roman Jebavy och Adam Pavlacek. Vi hade ju förväntat oss att vi skulle möta dem. De var förstaseedade också. I finalen vann vi hyfsat enkelt i första set medan det var jämnare i andra och 40-40 vid 5-4. Det var skönt att det inte gick till matchtiebreak, för det har inte varit min grej på sistone. Jag har förlorat i det fyra gånger i rad, sa Bergevi till tennis.se.

Titeln är Filips andra dubbeltitel i år. Den första tog han i slutet av januari i Manacor tillsammans med Alex Knaff.

 

Resultat Megasaray Hotels Open här.

Filip Bergevi, Nabil Badek och Petros Tsitsipas efter prisutdelningen.

 

Tidigare nyheter
Välkommen tillbaka till Fair Play TK, André Göransson!
André Göransson byter klubb och är från och med 1 september Fair Play-spelare. Den...
Anmäl dig till Förenade Bil Open 28 september
Lördagen den 28 september spelas Förenade Bil Open på System Verification Fair Play Stadion. Tävlingen...
Nu är anmälan öppen till Öresundsserien
Snart startar Öresundsserien igen efter sommaruppehållet. Barn- och ungdomsserien börjar fredagen den 20 september....
Martin Flensburg förstärker tränarstaben
Martin Flensburg har jobbat som timtränare i Fair Play TK i ett par år....