Filip Bergevi uttagen i Davis Cup-truppen
Nyheter
Filip Bergevi uttagen i Davis Cup-truppen
Datum januari 5, 2024

Filip Bergevi är uttagen i Davis Cup-truppen som ska möta Brasilien i Helsingborg 2-3 februari. Simon Aspelin, som är ny DC-kapten, tog även ut Elias Ymer, Karl Friberg, Leo Borg och André Göransson i truppen.

– Det är ett väldigt starkt och bra lag där alla ska kunna mäta sig med spelarna på den här nivån. Det blir spännande att se hur det går för de uttagna spelarna under tiden fram till DC-matchen. De kommer vara på olika ställen i världen. Jag hoppas att de får en bra start på året och att de kommer in i veckan med bra självförtroende. När vi väl är där slipar vi på detaljerna, så får vi se vilka som spelar, säger Aspelin till tennis.se.

Filip Bergevi DC-debuterade under gruppspelet i Bologna i höstas och tog även första segern när han i par med André Göransson vann dubbeln mot värdnationen Italien. Förra året vann Filip två dubbeltitlar på challengernivå och var en viktig kugge i Fair Plays herrlag som tog SM-guld på Lidingö.

Det svenska herrlandslaget måste vinna matchen mot Brasilien för att nå Davis Cup Finals senare i höst. Brasilien slog i senaste matchen Danmark, med dåvarande världstian Holger Rune i laget, på bortaplan med 3-1.

– Brasilien är en stark tennisnation med många bra spelare. Jag har kollat igenom alla toppspelare och flera har hög ranking, men vi går för att vinna och jag tror vi har goda chanser att göra det, säger Andreas Vinciguerra, som är ny assisterande DC-kapten, till tennis.se.

Den tidigare Fair Play-stjärnan hoppas hemmapubliken ska lyfta laget.

– Självklart hoppas vi på en fullsatt Helsingborg Arena. Det är vårt landslag som kommer dit och spelar en otroligt viktig match på hemmaplan mot ett bra lag. Jag hoppas Tennissverige går samman och stöttar killarna. Stödet är otroligt viktigt och ger en extra kick.

 

 

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...