Framgångar i Åhus Outdoor Open
Nyheter
Datum juni 25, 2019

Lovisa Valentinsson nådde två framskjutna placeringar i Åhus Outdoor Open – final i flicksingel 15 och semifinal i flicksingel 16 – och Alexandra Bernstein gick till final i flicksingel 14. Lovisa kom till Åhus med ett par turneringssegrar i bagaget och gick långt även i den här tävlingen. I flicksingel 15 vann hon tre matcher och slog i semin ut toppseedade Matea Dapcevska, Malmö TK, med 6-4, 6-1. Frida Weijermann, Lerums TK, blev sedan en för tuff uppgift i finalen som Lovisa förlorade med 1-6, 2-6. I F16-klassen besegrades Johanna Selde, ATL, och Charlize Alexandersson, GLTK, innan hemmaspelaren Annika Andersson satte stopp för Lovisas framfart i semin. Åhusspelaren, som senare tog hem turneringen, vann med 6-3, 6-2.

Alexandra spelade stabilt i F14-klassen och vann två matcher på vägen fram till final. Hon besegrade Augusta Rössberger, GLTK (4-6, 6-1, 10-3) och Britta Buskqvist, Helsingborgs TK (6-4, 6-4). Alexandra inledde finalen mot förstaseedade Jennifer Erinson, Svedala TK, bra, men förlorade ett jämnt första set och sedan matchen med 6-7, 2-6. Tävlingen i Åhus var en deltävling i Wilson Junior Tour.