Framgångar i landskapsmästerskapen
Nyheter
Datum mars 19, 2019
Fair Play TK firade stora framgångar i landskapsmästerskapen som spelades i Halmstad under två helger. Olle Sonesson Lidholt och Edit Cosmo lämnade tävlingen som segrare.
Olle vann fem matcher och tog hem pojksingel 15-18. I finalen besegrades Adrian Lüddeckens, Skanör-Falsterbo TK, med 4-6, 6-3, 10-6. Edit vann flickdubbel 14 i par med Emma Lindh, Skanör-Falsterbo TK, och var även framme i semifinal i flicksingel 14. I dubbelfinalen blev det seger mot Jennifer Erinson, Svedala TK/Tilda Hessleryd, Helsingborgs TK, med 6-1, 7-5. I singelklassen inledde Edit starkt och släppte bara tre game i sina första tre matcher. I semin föll hon mot sin dubbelpartner i raka set, 3-6, 2-6. Riktigt bra spelade Adelisa Kahriman som vann fyra matcher utan problem och var framme i final i klassen. Där blev det förlust mot Lindh i en tuff tvåsetare, 6-7, 2-6.
 Filip Slavkovic gick till final i pojksingel 14. Efter fem segermatcher fick han till slut se sig besegrad av Max Dahlin, Kungsbacka TK, i en stenhård final som avgjordes i supertiebreak. 6-4, 1-6, 4-10 skrevs setsiffrorna till.
 Sara Milosevic nådde semi i flicksingel 12A. I kvarten slog hon ut Alma Norrman, IS Göta Tennis (6-1, 6-3), men i nästa omgång blev Fredrika Runström, Höllvikens TK, en för tuff uppgift (2-6, 1-6).
Tom Noltorp och Kronprinsens Sebastian Chirica Elleby var framme i final i pojkdubbel 14. Där förlorade paret mot Kungsbackaduon Max Dahlin/Samuel Börjesson. Setsiffrorna skrevs till 3-6, 1-6.
Landskapsmästerskapen var första turneringen på årets Wilson Junior Tour. Nästa tävling är Majspelen som arrangeras av Malmö Bellevue TK i slutet av april.