Fyra klassegrar i Kristianstad
Nyheter
Datum mars 7, 2019
Fair Play-spelarna spelade riktigt bra tennis i PMA Open Kristianstad. Fyra klassegrar och flera framskjutna placeringar blev facit. I herrsingelklassen kunde ingen stoppa Olle Noltorp. 14-åringen finalbesegrade Albin Nyman, Åhus TK, med 7-6, 6-3. På vägen fram till final släppte Olle inte något set och slog ut Åhusspelarna Ellan Skogsgårdh (6-1, 6-3) och Adam Ernberg (6-1, 6-4).
Lika stabilt spelade Erik Månsson i pojksingel 15. Efter semifinalsegern mot klubbkompisen Philip Björklund (6-1, 6-3) tvålade han dit ATL:s Simon Erlandsson i finalen. Setsiffrorna skrevs till 6-3, 6-3.
 Clara Nilsson vann flicksingel 13A. I finalen slog hon Disa Levinsson-Olsson, Helsingborgs TK, med 6-1, 6-0. Tuffaste matchen var semifinalen mot klubbkompisen Esther Månsson. Clara tappade första set, men vände och vann med 5-7, 6-1, 10-3.
Lisa Noltorp tog hem flicksingel 11, som avgjordes som poolspel. Fair Play-spelaren vann samtliga fyra matcher. Två av matcherna gick till supertiebreak. Mot klubbkamraten Adelle Millar skrevs setsiffrorna till 7-6, 3-6, 10-7 och mot Helsingborgs TK:s Anabelle Teikari blev det seger med 6-4, 4-6, 10-5. Adelle besegrade Kristianstadsspelarna Elinor Lundström och Hilda Wendt och kom trea i klassen.
 Saga Åkesson blev tvåa och Besarta Abidini trea i flicksingel 17. Det var poolspel som gällde i den klassen. Saga tvingades bryta matchen mot slutsegraren Matea Dapchevska, Malmö Bellevue TK. Victoria Kapcia var framme i semifinal i flicksingel 15 och Helin Elagöz nådde samma runda i flicksingel 13B.
Närmast väntar landskapsmästerskapen i Halmstad för spelarna. Tävlingen startar i dag och avslutas söndagen 17 mars. Följ Fair Play-spelarnas framfart här.